Kravallpolis i Hongkong på fredagen. Achmad Ibrahim / TT NYHETSBYRÅN
Hongkongprotesterna

Studenter från Malmö på väg hem från Hongkong

Efter att svenska studenter har uppmanats lämna Hongkong är två studenter vid Malmö universitet på väg hem, rapporterar P4 Malmöhus. Från universiteten i Lund och Malmö finns det 36 respektive sex studenter i området. Efter uppmaningar från de svenska universiteten har samtliga av dessa lämnat sina campusområden och tagit sig till säkra platser.

– Vi har också tillsammans med vår rektor och säkerhetschefen uppmanat dem att åka hem i den mån det går och så fort som möjligt, säger Karin Frydenlund, enhetschef på internationella avdelningen på Malmö Universitet, till radion.

Tidigare

Toppnyheter

Flyktingboende i Överkalix.  TT
Svenskt mottagande

Språkkrav diskuteras i migrationskommittén

Språk- och samhällskunskapskrav finns bland förslagen för nya krav för att få permanent uppehållstillstånd. Förslaget diskuteras i migrationskommittén som ska försöka forma den framtida migrationspolitiken, skriver TT.

Partiernas representanter i kommittén håller i dag sitt tredje sammanträde med målet att nå fram till en bred överenskommelse om migrationen. Bland annat ska politikerna ta ställning till en rad förslag, till exempel om tillfälliga uppehållstillstånd, inte permanenta, ska vara huvudregel när asylsökande anses behöva skydd.

28 min
Nyamko Sabuni. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

L vill införa snabbspår för ogrundade asylansökningar

Asylansökningar från personer som kommer från säkra länder borde kunna hanteras i ett snabbspår för att inte ta resurser från personer med skyddsskäl. Det föreslår Liberalerna. I en intervju med DN säger partiledaren Nyamko Sabuni att en sådan lista över säkra länder borde antas av Sverige.

Partiet vill också att preskriptionstiden för personer som fått avslag förlängs. Om dagens gräns på fyra år utökas kan det innebära att fler återvänder till sina hemländer, enligt Sabuni.

Igår 22:20
Läs mer om Svenskt mottagande