Manchester United-spelare deppar över ett av Wolfsburgs mål i sista matchen i CL. Kristoffer Olsson i Midtjylland i en tidigare match i Europa League. TT
Europa League 15/16

Svensklag möter Man United: ”Helt sjukt”

FC Midtjylland – med Petter Andersson, Kristoffer Olsson och Johan Dahlin – ställs emot Manchester United i sextondelsfinalen av Europa League.
En dröm som besannas, menar den före detta Arsenal-talangen Kristoffer Olsson:
– Det är helt sjukt. Jag var ett Manchester United-fan när jag var liten och alla mina kompisar håller på dem. Nu ska jag få spela mot United. Det är häftigt som fan, säger han till Fotbollskanalen.
Efter förlusten mot tyska Wolfsburg i förra veckans Champions League (3-2 i Wolfsburg) blev det inget slutspel för United, som i stället fick en tröstplats i Europa League.
Regerande danska mästarna Midtjylland ligger för närvarande trea i danska ligan och kommer att inleda på hemmaplan, den 18 februari.

Sextondelsfinalerna

Valencia-Rapid Wien
Fiorentina-Tottenham
Borussia Dortmund-Porto
Fenerbahce-Lokomotiv Moskva
Anderlecht-Olympiakos
Midtjylland-Manchester United
Augsburg-Liverpool
Sparta Prag-Krasnodar
Galatasaray-Lazio
Sion-Braga
Sjakhtar Donetsk-Schalke
Marseille-Athletic Bilbao
Sevilla-Molde
Sporting CP-Bayer Leverkusen
Villarreal-Napoli
St Étienne-Basel

Toppnyheter

Trumps USA 4th of July-firandet
Donald Trump vid Mount Rushmore Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA 4th of July-firandet

”Våra barn får lära sig att hata sitt land i skolan”

President Donald Trump tjuvstartade firandet av USA:s självständighetsdag med ett tal vid Mount Rushmore i South Dakota på fredagskvällen.

Inför 7 000 anhängare gick Trump till angrepp mot de demonstranter som vill ta bort sydstatssymboler i USA och menade att de försöker radera USA:s historia.

– Den här vänsterkulturrevolutionen är skapad för att omkullkasta den amerikanska revolutionen, sa Trump och fortsatte:

– Våra barn får i skolan lära sig att hata sitt eget land.

Talet följdes av ett enormt fyrverkeri, vilket är kontroversiellt eftersom något sådant, av miljöskäl, inte ägt rum vid minnesmärket sedan 2009. En annan fråga som väckt uppmärksamhet är att det inte krävts munskydd eller social distansering vid evenemanget.

3 tim
Kroganställda i Pennsylvania vill att barerna öppnas igen. Keith Srakocic / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nationaldagen firas viralt utan ölservering och bad

USA:s nationaldagsfirande på lördagen kommer inte att vara sig likt på grund av coronapandemin, konstaterar flera medier.

Reuters noterar att det är förbjudet att lägga sig på stränderna i södra Florida och södra Kalifornien och att den traditionella läsningen ur USA:s självständighetsförklaring som undertecknades den 4 juli för 244 år sedan kommer att sändas på nätet i år.

Fox News konstaterar att flera delstater tvingar krögare att fortsätta hålla sina barer stängda under nationaldagsfirandet. I Pennsylvania förbjöds först alkohol helt, men beslutet ändrades efter massiv kritik, skriver kanalen.

Igår 20:49
Fjärde juli i Washington DC förra året. Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump vill se fyrverkerier under firandet – får kritik

Medan många delstater stänger ner verksamheter igen har Donald Trump talat sig varm för fest och fyrverkerier vid lördagens nationaldagsfirande i Washington DC, skriver ABC News. Detta har borgmästare Muriel Bowser opponerat sig mot på grund av smittorisken.

Själv flyger presidenten till Mount Rushmore där varken social distansering eller ansiktsmasker kommer att krävas – även det ett kritiserat beslut, rapporterar CNN.

Igår 20:49
Läs mer om Trumps USA