Hem
Andreas Palicka firar efter en räddning. LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige vinner EM-brons i handboll – OS-plats säkrad

Sverige inledde bronsmatchen mot Tyskland starkt, men var pressat av värdnationen mot slutet av matchen. Men Sverige lyckades hålla undan och kunde säkra segern.

Efter drygt tio spelade minuter drog Sverige i väg och ledde matchen med 8–4. Andreas Palicka stod därefter för flera fina räddningar och den svenska offensiven var effektiv. Sverige ledde med 18–12 i pausvilan.

När matchen drog igång igen var det Tysklands tur att storspela. En knapp kvart in var den svenska ledningen reducerad till tre mål. Tyskland fortsatte spela bra men Sverige lyckas hålla undan, inte minst på grund av storspel från Palicka i mål.

– En fantastisk laginsats. Jag är otroligt stolt över att få avsluta turneringen med ett brons, säger målvaktshjälten i Viaplays sändning.

Sverige vann matchen med 34–31 och säkrar med det både EM-bronset och en plats i sommarens OS.