Illustrationsbild. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Helena Anderssons försvinnande

Systern: ”Oavsett dna har någon gjort Helena illa”

Gabriella Andersson hoppas att polisens Kalla fall-grupp ska ta över utredningen om hennes syster Helenas försvinnande i Mariestad 1992, rapporterar P4 Skaraborg. Det kan bli aktuellt att ärendet flyttas dit efter att dna-spår inte gett någon träff på den huvudmisstänkte mannen.

– Det tror jag kan vara jättebra. Oavsett vad dna:t visar så har ju någon varit där och gjort min syster illa, säger hon till radion.

Fallet har utretts som misstänkt mord. Helena Andersson försvann efter en utekväll sommaren 1992. Hennes sandaler som hittades dagen efter har nu visat sig bära på dna-spår.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset