Bevaka
Resor | Resa

Redan som 21-åring har Lexie Alford besökt alla länder i världen (195 stycken plus Taiwan). Lexie Alford
Resa

5 smarta resehacks från tjejen som varit i alla länder

Resa Amerikanska Lexie Alford, 21, är den yngsta personen som besökt alla länder i världen, enligt Guinness Rekordbok. Nu delar hon med sig av sina bästa tips i en intervju med Bloomberg.

Du kan – och bör – ha två pass från ditt hemland, enligt Alford. Har du till exempel en israelisk stämpel är du portad från många andra länder i Mellanöstern. Förklarar du för passmyndigheten att dina reseplaner inte är förenliga med ett pass, är det möjligt att få ett extra. ”Då blir det också lättare att skicka iväg ett pass till ambassader för visumansökningar samtidigt som du reser med det andra”, säger hon till Bloomberg.

När du besöker ett nytt land, skicka alltid ett mail till hotellet och fråga vad det kostar att åka taxi från flygplatsen. Då slipper du betala överpris: ”Jag har sparat flera hundra dollar om året.”

Alford reser alltid med handbagage och menar att du kan packa ner betydligt mer än du tror. Få flygbolag dubbelkollar vikten. ”Och gör de det går du bara till taxfreebutiken och hämtar en stor påse och lägger ner resten av grejerna där – det är tillåtet att ha en påse också”, säger hon i intervjun.

21-åringen tipsar också om bokningssajten Skyscanner som hon tycker har bäst flygpriser. Och när det gäller långresor följer hon alltid tredagarsregeln: ”Varje vecka bor jag minst tre dagar i ett och samma hotellrum, då slipper jag stressa runt och har tid att tvätta”.

13 nov 2019