Samsung

Telefonen optimerad för gameing – så funkar det

Succéspelet Fortnite är inne på sin sjätte säsong och blir bara större och större för varje dag.

Knappt ett år efter lanseringen hade Epic Games battle royale-spel Fortnite över 125 miljoner registrerade spelare, en siffra som få andra speltillverkare kan skryta med.

Vad är då hemligheten bakom framgångarna? Dramaturgin, välgjord scenografi och det faktum att spelet kan spelas på flera olika plattformar, enligt experterna.

Optimerad för gameing

Höstens stora nyhet på mobilmarknaden är Samsung Galaxy Note9. Telefonen som är optimerad för gaming har redan fått smeknamnet ”Fortnite-telefonen”.

I det nya flaggskeppet finns nämligen ett innovativt vatten- och kolbaserat kylsystem som effektivt leder bort värmen som alstras av den kraftfulla processorn.

Med Galaxy Note9 kan du vara säker på en spelupplevelse utan eftersläpningar eftersom AI-baserade funktionen Smart Preformance Adjuster automatiskt justerar spelprestandan. Det ger en spelgrafik som alltid är optimerad.

Vill du slippa notiser under tiden du spelar? Inga problem. I Samsung Galaxy Note9 kan du antingen välja att stänga av notiser helt och hållet, eller visa dessa i ett speciellt popup-fönster utan att du behöver pausa spelet.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Samsung Partner

Toppnyheter

EU-valet Anklagelserna mot Lundgren
Kristina Winberg Anna Karolina Eriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Anklagelserna mot Lundgren

Winberg sparkad via mejl: ”Gör mig såklart besviken”

Den tidigare SD-politikern Kristina Winbergs kontakt med partiet har varit obefintlig sedan uteslutningen i helgen, säger hon i en intervju med Expressen. Hon fick beskedet om att hon skulle strykas från sin fjärdeplats på EU-kandidatlistan och uteslutas ur partiet via ett protokoll från verkställande utskottet som mejlades till henne.

– Det gör mig besviken så klart, jag tycker att de hade kunnat ringa mig, säger Winberg.

EU-parlamentarikern var den som berättade att partikollegan Peter Lundgren tagit på en SD-kvinnas bröst på en fest förra året. I ett videoklipp som SD publicerade i går anklagar SD-kvinnan och Lundgren henne för att ha svikit deras förtroende genom att gå ut med uppgifterna.

Enligt Wiberg tror många inom partiet att hon läckt till medier, vilket hon säger att hon inte har gjort.

SD har hävdat att Winberg agerat klandervärt men att det inte finns någon koppling till turerna kring Lundgren.

18 min
Peter Lundgren. Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Lundgren

Lundgren polisanmäld för sexuellt ofredande efter tafsskandalen inom SD

En polisanmälan om sexuellt ofredande har kommit in mot SD:s EU-kandidat Peter Lundgren, rapporterar Ekot.

Nu kommer en åklagare att utreda om det finns anledning att inleda en förundersökning mot Lundgren som tagit en partikollega på brösten.

Både Lundgren och kvinnan som utsatts har tonat ner händelsen. Men eftersom det kan vara sexuellt ofredande att ta en kvinna på brösten mot hennes vilja kan det falla för allmänt åtal – alltså att vem som helst kan välja att polisanmäla händelsen, skriver DN.

Igår 14:53
Peter Lundgren. Dominique HOMMEL
EU-valet Anklagelserna mot Lundgren

Peter Lundgren ställer in flera debatter: ”Behöver lugn och ro med familjen”

EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) hoppar av Sveriges Radios slutdebatt och Aftonbladets toppkandidatsdebatt inför söndagens EU-parlamentsval, skriver Aftonbladet. Han har även ställt in medverkan i SVT:s Aktuellt och Malou efter tio i TV4.

SD:s presschef Henrik Gustafsson säger till flera medier att politikern behöver några dagar i lugn och ro med familjen för att fylla på batterierna. På torsdag väntas han återgå till sitt kampanjschema.

– Det har varit några betungande och intensiva dagar för Peter, där sömn och mat fått stå åt sidan, säger Gustafsson.

Lundgren har medgett att han tagit på en kvinnlig partikollegas bröst – mot hennes vilja – på en fest förra året. SD har släppt en video där kvinnan och Lundgren säger att de har lagt händelsen bakom sig.

Igår 12:03
Läs mer om EU-valet
EU-valet Svenska valrörelsen
Sara Skyttedal, arkivbild. Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Svenska valrörelsen

M och KD dominerar på sociala medier inför valet

Moderaterna och Kristdemokraterna dominerar i sociala medier inför söndagens EU-parlamentsval, skriver Expressen. Toppkandidaterna Tomas Tobé (M) och Sara Skyttedal (KD) får flest reaktioner med sina inlägg på Facebook.

Siffrorna kommer från företaget Bumblewings analysplattform för sociala medier och bygger på mätning från den senaste veckan.

Bäst genomslag hade ett inlägg från Tobé som handlade om kriminella stöldligor.

1 tim
Tomas Tobé (M). TT
EU-valet Svenska valrörelsen

Majoritet av toppnamnen vill minska jordbruksstödet

De flesta toppkandidaterna till EU-valet vill se minskat EU-stöd till lantbrukare, enligt en enkät som SR Ekot har gjort bland de fem översta namnen på partiernas vallistor.

Jordbruket är EU:s största utgiftspost och utgör 40 procent av budgeten. Varje år delar svenska bönder på omkring 10 miljarder. Moderaten Tomas Tobé vill att en del av pengarna går till annat.

– Vi skulle kunna få mer europeisk brottsbekämpning. Endast tre procent går till säkerhet och det är inte rimligt, säger han till Ekot.

Bland de som förespråkar ett bibehållet jordbruksstöd finns kandidater i Centerpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ.

12 min
Ebba Busch Thor. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Svenska valrörelsen

Busch Thor: Vi står bakom den svenska aborträtten

Kristdemokraterna står bakom den svenska aborträtten och har gjort så i flera decennier. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i ett videoinlägg på Instagram efter avslöjandet att partikollegan Lars Adaktusson röstat emot abort 22 gånger i EU-parlamentet.

– De som påstår något annat nu far antingen medvetet eller omedvetet med osanning, säger hon.

Skälet till Adaktussons nej-röster är att han anser att det inte är upp till EU att besluta i frågan, säger KD:s talesperson i medicinsk-etiska frågor Michael Anefur till DN.

– Lars Adaktusson har valt strategin att rösta nej som ett sätt att visa att han inte anser att det är en fråga för EU.

Igår 21:55
Läs mer om EU-valet
Illustrationsbild.  Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
Arbetsförmedlingens framtid

Rapport: Arbetslösa får sämre stöd när AF krymper

Arbetsförmedlingen är sämre på att hjälpa de som står längst från arbetsmarknaden att få jobb efter de stora neddragningarna. Det visar en intern rapport som SR Ekot skriver om. Framför allt drabbas långtidsarbetslösa och personer med funktionsnedsättningar. Färre i de grupperna har fått jobb eller börjat studera när man jämför årets första kvartal med motsvarande period förra året.

Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen i norra Sverige, bekräftar den bilden. Hon tror att resultaten kommer att påverkas negativt av ytterligare nedskärningar.

– Det kommer att hända, absolut. Men som sagt, vi måste bli bättre på att prioritera de som står allra längst bort.

10 min
Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbetsförmedlingens framtid

1 800 personer sägs upp från Arbetsförmedlingen

Totalt 1 800 medarbetare sägs upp från Arbetsförmedlingen.

Ekot har tagit del av ett internt meddelande som berättar att 1 600 personer har sagts upp. Ytterligare 200 kommer snart att få samma besked, uppger Arbetsförmedlingen för TT.

– Fram tills nu har 1 600 fått besked om uppsägning och ytterligare knappt 200 kommer att få besked under de närmaste veckorna så totalt räknar vi med 1 800, säger Patrik Svensson, presschef hos Arbetsförmedlingen, till TT.

Varslet som lades i januari berörde 4 500 personer. Enligt Ekot skriver myndigheten: ”att neddragningen inte behöver bli så omfattande, bland annat för att många medarbetare valt att säga upp sig själva efter att ha sökt och fått nya jobb”.

Igår 12:57
Läs mer om Arbetsförmedlingens framtid
Illustrationsbild.  SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Dagens börs

Huaweis respit gav nytt bränsle i New York

New York-börserna rekylerade på tisdagen efter måndagens breda fall. Vid stängning noterade alla stora index tydliga uppgångar:

• S&P 500: +0,9 %
• Nasdaq: +1,1 %
• Dow Jones: +0,8 %

Helgens eskalering i handelskriget mellan USA och Kina och svartlistningen av kinesiska Huawei låg bakom gårdagens stortapp. Flera techaktier backade rejält vilket drog ner indexen överlag.

Natten till tisdagen meddelade USA:s handelsdepartement att Huawei får 90 dagars respit vilket gjorde investerarna på bättre humör, skriver Reuters. Qualcomm steg 1,5 procent medan Intel och Nvidia steg omkring 2 procent.

Boeing klättrade efter uppgifter från den amerikanska flygmyndigheten om att flygkraschen i Etiopien i mars kan ha föregåtts av en krock med en eller flera fåglar, skriver Wall Street Journal. En teori är att fågelkrocken har påverkat den sensor som är i fokus för utredningen. Aktien stängde på plus 1,7 procent.

Elbilstillverkaren Tesla avslutade dagen strax under nollstrecket. Aktien inledde dagen tydligt på minus efter att Morgan Stanley-analytiker pekat på handelsrisker som kraftigt kan påverka efterfrågan i Kina, skriver Direkt.

Igår 20:03
TT
Dagens börs

Verkstadsjättar tog täten när Stockholm vände upp

Stockholmsbörsen återhämtade sig under tisdagen efter gårdagens breda fall. Vid stängning var de ledande indexen klart upp:

• OMXSPI: +0,9%
• OMXS30: +0,9%

Trots de ökade spänningarna mellan USA och Kina i spåren av Trumps svartlistning av Huawei steg även Kinabörserna under morgonen. Vita husets besked om att sanktionerna skjuts upp 90 dagar dämpade marknadens oro, skriver Direkt.

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer meddelade sent i går kväll att de ska genomföra två emissioner för att ta in sammanlagt 500 miljoner dollar, motsvarande 4,8 miljarder kronor. Åtgärden är riktad och vänder sig enbart till amerikanska institutionella investerare. Aktien föll klart i öppningen, vände sedan upp en bit över 10 procent för att landa på 3,5 procent plus.

Hygienbolaget Essity meddelade att de säljer sin 50-procentiga andel i det turkiska bolaget SCA Yildiz till den andra ägaren Yildiz. Avyttringen medför en valutarelaterad förlust på cirka 150 miljoner kronor. Aktien steg 0,7 procent.

RBC Capital Markets har inlett bevakning av SKF, Atlas Copco och Sandvik. SKF och Atlas får rekommendationen outperform medan Sandvik får sector perform, skriver Direkt.

De tre verkstadsbolagen låg alla i toppen OMXS30: Atlas Copcos båda aktier och SKF steg runt 2 procent, medan Sandvik ökade 1,6 procent.

Igår 15:49
Läs mer om Dagens börs

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
Bildbyrån
Ishockey-VM 2019

Rejält irriterad Grönborg röt till mot SVT-studion

Det blev dålig stämning när Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg intervjuades i SVT:s studio efter förlusten mot Ryssland.

Grönborg blev irriterad på programledaren Marie Lehmanns frågor och menade att han inte fick möjlighet att svara. När intervjun rundades av ville Grönborg inte svara och en isande tystnad spreds i studion.

– Hon ställde en fråga och så började hon prata i munnen på mig. Det var det enda hon gjorde, säger Grönborg till Sportbladet efter intervjun.

Lehmann säger till Expressen att hon ställde relevanta frågor och att hon inte ser något konstigt med det.

Igår 21:39
Sverige radar upp sig efter förlusten. JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Ishockey-VM 2019

Sverige sågas: ”Ledsamt, undermåligt, miserabelt”

Att förlora mot en bättre motståndare är inget att skämmas för men att rasa ihop så fullständigt som Tre Kronor gjorde mot Ryssland är oroväckande, skriver Expressens Magnus Nyström efter förlusten.

Spelar Sverige på samma sätt i kvartsfinalen mot Finland blir det förlust, tillägger han.

”Här krävs några timmar av självkritik och självrannsakan.”

Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson var imponerad av Sverige efter första perioden men desto mer bedrövad efter andra.

– Undermåligt, miserabelt spel i egen zon. Det var bland det mest ledsamma man har upplevt, säger han.

Hockeynews krönikör Mattias Ek tror ändå på svensk seger mot Finland och påpekar att Tre Kronor har 21 NHL-spelare mot Finlands 0.

”Sorry, Finland. För er tar VM slut på torsdag.”

Igår 20:50
JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Ishockey-VM 2019

Tre Kronor överkört – nu väntar Finland i kvarten

Tre Kronor kommer att ställas mot Finland i kvartsfinalen i ishockey-VM. Detta efter att man blivit överkört av Ryssland i den sista gruppspelsmatchen och förlorat med 4–7.

Sverige ledde med 1–0 efter första perioden efter mål av Gabriel Landeskog men kollapsade i andra perioden och släppte in sex mål. Artiom Anisimov kvitterade, Jevgenij Dadonov gjorde 2–1 och Alexander Ovetjkin stänkte in 3–1.

Sedan trillade målen in i snabb följd och när perioden var över låg Sverige under med 1–6.

– Det börjar likna 70-talssiffror, sa SVT-kommentatorn Chris Härenstam.

I tredje perioden slog ryssarna av på takten och William Nylander, Oliver Ekman Larsson och John Klingberg hjälpte till att snygga till siffrorna.

I och med detta slutar Sverige trea i grupp B och ställs mot Finland som blev tvåa i grupp A. Kvartsfinalen spelas på torsdag.

Igår 20:27
Läs mer om Ishockey-VM 2019