Dickson Etuhu och AIK:s sportchef Björn Wesström.  JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Fotbollsfusket

Tingsrätten: ”Landar inte i ett straffbart mutbrott”

Den tidigare AIK-spelaren Dickson Etuhu och ytterligare en spelare friades i matchfixningshärvan då tingsrätten ansåg att ord stod mot ord, rapporterar TT.

– Det mynnar ut i att det har skett ett närmande mot målvakten om matchfixning, men det här närmandet har dock inte blivit så konkret att det når till ett straffbart mutbrott, säger rådmannen Carl Rosenmüller.

Samtidigt slår rätten fast att det under mötet med AIK:s dåvarande andremålvakt förekom ”närmande om matchfixning”.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset