Tystnad om möjligt mordvapen som överlämnats till GW
I helgen överlämnade en anonym person vad som kan vara revolvern som användes för att mörda Olof Palme till Leif GW Persson, enligt Expressen. Enligt kriminologen kan fyndet innebära ett genombrott i utredningen. Samtidigt är förundersökningsledare Kerstin Skarp och poliserna i Palmegruppen fåordiga.
– Jag kan säga mycket, men jag får inte, säger utredaren Lennart Gustafsson som arbetat med fallet sedan 80-talet.
bakgrund
Palmemordet
Wikipedia (sv)
Palmemordet kallas mordet på Sveriges statsminister Olof Palme som skedde klockan 23:21 fredagen den 28 februari 1986 då han sköts till döds i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan i centrala Stockholm.
Efter mordet följdes i Palmeutredningen ett flertal spår, däribland "PKK-spåret", "33-åringen" och "Sydafrikaspåret", som dock inte ledde till något konkret genombrott. I december 1988 anhölls Christer Pettersson som misstänkt för mordet, och denne dömdes också i juli 1989 av Stockholms tingsrätt som skyldig, men frikändes därpå av en enig hovrätt i november samma år. Misstankarna mot Pettersson kvarstod dock och resning begärdes av riksåklagaren i december 1997, men avslogs av Sveriges högsta domstol den 28 maj 1998. Sedan dess har inga genombrott i spaningsarbetet skett och ingen misstänkt har åtalats; detta trots att 130 personer har erkänt mordet och att utredningen kring det är en av världens mest omfattande.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen