Hem
Färjestads Victor Ejdsell och Joakim Nygård jublar i guldhjälmar. SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Färjestad tar guldet med tre sena mål i jätterysaren

Färjestad är svenska mästare i ishockey. Detta efter att Karlstadslaget lyckades besegra Luleå med 3–0 på bortaplan i den sjunde och avgörande matchen i finalserien.

Efter två spelade perioder hade inget av lagen lyckats spräcka nollan. I den tredje perioden, med mindre än tio minuter kvar att spela, klev dock Färjestads Jesse Virtanen fram och satte 1–0-målet. Fem minuter senare kunde Linus Johansson göra 2–0 och i slutminuterna kunde Joakim Nygård sätta 3–0 i Luleås tomma mål.

– Jag tror inte att det är sant. Det känns som en dröm. När 3–0 kommer och det är 25 sekunder kvar, då börjar man hoppas. Det är helt sinnessjukt. Jag fattar inte att vi är det efter den här säsongen, säger Linus Johansson till C More.