Hem
Illustrationsbild. Fredrik Sandberg/TT

Folkfest och blötsnö under årets Sylvesterlopp

Som traditionen bjuder sprangs ”Sylvesterloppet” i många svenska städer på nyårsafton. I Göteborg deltog 1⁠ 400 löpare, många utklädda, i det en mil långa loppet och banan kantades av en hel del publik, rapporterar GP.

– Det är en liten folkfest, det är trots allt nyår, säger tävlingsledaren Maya Hundal.

I Umeå genomfördes loppet för nionde gången, och blev enligt Västerbottens Folkblad det blötaste hittills på grund av snöblandat regn och slask.

– Det var kallt men man blev ändå varm av att röra sig, säger Tyra Östberg som vann tävlingsklassen på damsidan.

I Stockholm ställde 85 löpare upp. Även där var de vädermässiga förutsättningarna besvärliga.

– Blåsten och isen gjorde att det kanske inte var någon jättesnabb bana, säger segraren Erica Lech till SVT Stockholm.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen