I Colombias huvudstad Bogotá finns ett buffébord av intressanta restauranger.  Unsplash
Lufthansa

Upptäck Latinamerikas matparadis

Latinamerika är känt för sina heta rytmer, men även maten som är fylld av passion. I Colombias huvudstad Bogotá finns ett buffébord av intressanta restauranger, men om du är ute efter en annorlunda twist på semestern ska du bege dig till marknaden Paloquemao.

Colourbox

Colombiansk frukost

Även om du inte är intresserad av matmarknader är Paloquemao ett måste för alla som besöker Bogotá. Njut av en äkta colombiansk frukost eller blomsterhandlarnas färgglada arrangemang som får vem som helst att tappa andan.

Rostade myror

Bananer och apelsiner i all ära, men på Paloquemao kan du köpa frukter som du garanterat aldrig har sett förut. Runt om på marknaden finns det även gott om fisk, kött, kryddor, kaffebönor och frön. Men bli inte förvånad om du stöter på delikatesserna orm, grillad hamster – eller rostade myror.

Colourbox

I Colombia äter en stor del av befolkningen majspannkakor istället för bröd. Arepas, som de kallas, är ett givet inslag i landets matkultur. Du kommer garanterat att stöta på det lilla ”brödet” mer än en gång under din resa i Bogotá.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Lufthansa Partner

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Daniel Andrews, avspärrat flerfamiljhus, protester mot nedstängningen i norra Melbourne. TT
Coronaviruset Globala spridningen

Melbourne stängs ned i sex veckor efter coronautbrott

Melbourne kommer att gå in i en sex veckor lång lockdown efter den senaste tidens kraftiga ökning av bekräftade fall av covid-19 i området. Det meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews på en presskonferens.

– Vi måste agera innan det är utom kontroll, säger han.

Beslutet gäller hela storstadsområdet, med närmare 5 miljoner människor. Det omfattande utbrottet av coronaviruset är framför allt koncentrerat till ett socialt utsatt område i norra Melbourne och minst nio flerfamiljshus är försatta i karantän.

1 tim
Bostadsminister Megan Woods. TT
undefined

Nyzeeländska medborgare hindras från att resa hem

Nyzeeländska flygbolaget Air New Zealand begränsar tillfälligt antalet nya bokningar de kommande tre veckorna – eftersom det är fullt i karantänsfaciliteterna, rapporterar Reuters.

Beskedet från regeringen innebär att tusentals nyzeeländska medborgare utomlands kommer få vänta med att resa hem. Så snart myndigheterna kan garantera tillgång till karantänsmöjligheter kommer bokningssystemet att öppna igen, meddelar bostadsminister Megan Woods.

Medborgare som reser in från utlandet måste sitta i 14 dagars obligatorisk karantän.

3 tim
En kvinna i Caracas, Venezuela, testas för covid-19 Ariana Cubillos / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Larmet: Miljöförstöringen kommer leda till nya smittor

Utan åtgärder för att skydda vilda djur och växter och förhindra miljöförstöring så kommer sjukdomar, som likt covid-19, sprider sig från djur till människor att bli vanligare. Den varningen kommer från en ny FN-rapport, rapporterar flera medier.

– Det senaste århundradet har vi upplevt åtminstone sex utbrott av nya coronavirus, säger Inger Andersen vid FN:s miljöprogram till BBC.

Förutom Covid-19 är ebola och sars exempel på sjukdomar som startat hos djur och spridit sig till människan.

Delia Grace, en av författarna bakom rapporten, säger till The Guardian att åtgärderna mot covid-19 framförallt sett sjukdomen som en ekonomisk utmaning eller en medicinsk utmaning.

– Men dess ursprung finns i miljön, livsmedelssystemen och i djurhälsan.

Inger Andersen menar att vetenskapen är tydlig:

– Om vi fortsätter att utnyttja naturen och förstöra våra ekosystem så kan vi vänta oss att se en stadig ström av den här typen av sjukdomar.

Igår 20:39
Läs mer om Coronaviruset