Sensodyne

Vanliga misstaget när du har ilningar i tänderna

Många som lider av ilningar är duktiga på att använda ilningstandkräm. Men när problemen minskar slutar många att använda den anpassade tandkrämen och gå tillbaka till sin ”vanliga”. Något som inte är bra – då kan du få tillbaka dina ilningar.  Det är nämligen så att har du en gång haft ilningar så kommer du alltid ha ilningar.

– De flesta blir inte av med sina ilningar. Men man kan hjälpas av rätt tandkräm, säger Johanna Kjellström, tandläkare vid Dagnelidkliniken i Göteborg.

Du ska alltså fortsätta använda den anpassade tandkrämen även om du upplever att dina problem blir bättre.

Ilningar i tänderna beror på att den mjukare, inre delen av tanden – som kallas dentin – exponeras. När det händer kan vissa yttre faktorer, som till exempel en kall dryck, stimulera nerverna inuti tanden. Det resulterar i den karakteristiska kortvariga, genomträngande och skarpa obehaget som ilningar ger.

Tandkrämen Sensodyne Rapid Relief lindrar ilningar på bara 60 sekunder. Den ger också ett långvarigt skydd mot ilningar om du borstar två gånger om dagen, enligt kliniska studier.

Den unika formulan i Sensodyne Rapid Relief gör att de exponerade dentinkanalerna snabbt blockeras – så att du slipper ilningar. Redan efter första borstningen kan du märka skillnaden.

– Den här barriären måste underhållas så du ska fortsätta använda Sensodyne Rapid Relief även när du upplever att du inte har problem med ilningar längre, säger Johanna Kjellström.

CHDK/CHSENO/0030/18

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Sensodyne Partner

Toppnyheter

Bertil Enevåg Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jakten på ny L-ledare

”Vänder trenden blir hon hyllad som frälsare”

SVT: politiske kommentator Mats Knutson konstaterar att Liberalerna endast får 3,6 procent i SVT/Novus nya väljarbarometer. Han anser att den utsatta positionen kan innebära både möjligheter och utmaningar för Nyamko Sabuni, som under fredagen väntas bli vald till partiets nya ledare.

”Lyckas hon vända trenden och öka partiets väljarstöd kommer hon att hyllas som en liberal frälsare.”

Samtidigt kan inte Sabuni räkna med några snabba förändringar i opinionen, skriver Knutson och exemplifierar med Ebba Busch Thor, som fick vänta länge med ökat väljarstöd.

Aftonbladets Lena Mellin skriver att L:s nedgång är en följd av partiets ”inre konvulsioner”:

”Än så länge ledarlösa och dessutom djupt splittrade. Ingen önskesits direkt”.

6 min
Veronica Palm.  Vilhelm Stokstad / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Palm (S): ”Ett betydligt radikalare L med Sabuni”

Att Nyamko Sabuni i morgon väljs till Liberalernas nästa partiledare uppskattas inte i alla läger. Bland annat har flera socialdemokrater uttryckt oro över hur det kan påverka L-samarbetet med regeringen.

Tidigare S-ledamoten Veronica Palm gratulerar Nyamko Sabuni till posten, men menar att valet kommer att innebära en ”ganska tydlig högersväng”.

– Vad det innebär är att ett litet, litet parti som har skakat på gränsen till riksdagen, väljer att vara betydligt radikalare än det Folkparti vi känner, säger Palm i P1-morgon.

Hon tror att Sabuni för stunden kommer att hedra januariavtalet.

– Men jag satsar inte några pengar på att hon kommer stå bakom det ända fram till valet.

Lars Stjernkvist, som tidigare var partisekreterare i S, konstaterar att Ullenhag ligger närmre honom rent politiskt. Men han delar inte riktigt Palms oro.

– Jag tycker ändå att man ska vara oerhört försiktig med att dra slutsatser om hur Nyamko kommer att vara som partiledare.

2 tim
Carl B Hamilton  LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

L-veteranen: Jag betalade för tidig Sabuni-mätning

Nu kliver L-veteranen Carl B Hamilton fram och säger till Dagens Opinion att han betalade för en tidig Nyamko Sabuni-mätning som skapade ett narrativ om hennes popularitet.

Efter att Erik Ullenhag hoppat av striden om vem som ska bli ny L-ledare för Liberalerna publicerades en ledare i liberala Eskilstuna-Kuriren som undrade vem som legat bakom Nyamko Sabunis kampanj.

Ledaren skrev att någon eller några betalat för den opinionsmätning, utförd i april av enkätföretaget Inizio, som sedan användes för intern påverkan i partiet. Att tidigt sprida en sådan mätning som visade ett försprång för Sabuni är ett typiskt PR-knep för att skapa en framgångsvåg, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Nu säger Carl B Hamilton att han var en av finansiärerna.

4 tim
Läs mer om Jakten på ny L-ledare
Kandidaterna tackar varandra vid debattens slut.  JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Primärvalen 2020

”Vitt skilda kandidater sjöng ändå samma sång”

”Demokraterna visade oss en scen med den största mångfalden i historien, men avslutade ändå med att stämma in i samma sång”. Det skriver ABC:s politiska kommentator Cokie Roberts om nattens debatt mellan demokrater som hoppas få utmana Trump i presidentvalet år 2020. Skillnaderna mellan kandidaterna finns i marginalerna, menar hon men pekar samtidigt på att nästa debattomgång kan bli mer dynamiskt då senatorn Bernie Sanders deltar.

Washington Posts Aaron Blake håller med och skriver att senator Elizabeth Warren tilläts dominera. ”Ingen tog betet”, skriver han om hur kandidaterna Beto O’Rourke, Cory Booker och Amy Klobuchar alla fick tydliga chanser att attackera Warrens politik – men avstod.

Flera kommentatorer pekar också ut hur förre bostadsminister Julián Castro klarade sig bra just för att han lyckades sticka ut genom att konfrontera de andra. New York Times pekar ut honom som debattens vinnare.

3 tim
Amy Klobuchar  JIM WATSON / AFP
undefined

”Vi ska inte besluta utrikespolitik i badrock”

Det spända läget mellan USA och Iran kom upp flera gånger under nattens debatt mellan demokrater som hoppas bli partiets kandidat i presidentvalet år 2020.

Kongressledamoten Tulsi Gabbard kallade Trumps utrikespolitik för driven av en "chickenhawk cabinet", alltså ungefär en stab full av krigssugna fegisar. President Donald Trump har enligt Gabbard ”lett oss till att stå inför ett möjligt krig med Iran”.

Även senatorn Amy Klobuchar kritiserade Trumps utrikespolitik och sa att ”jag tycker inte att vi ska besluta om utrikespolitik i en badrock klockan 5 på morgonen”.

Även invandring debatterades flitigt.

Andra frågor som debatterades var invandring, skola, sjukvård och USA:s liberala vapenlagar.

Tidigare bostadsministern Julián Castro som har föreslagit att avkriminalisera att ta sig över USA:s gräns utmanade tidigare kongressledamoten Beto O'Rourke när han anklagade Castro för att fokusera på ”en liten del”.

”Gör din hemläxa”, svarade Castro.

5 tim
Cory Booker, Elizabeth Warren och Beto O'Rourke
undefined

Betos språkflirt gav stirrande blick från Booker

I nattens debatt om vilken demokrat som så småningom ska bli presidentkandidat år 2020 ville tidigare kongressledamot Beto O'Rourke briljera med sin flytande spanska. Han svarade flera gånger på både engelska och spanska – och fick en lång, stirrande blick från senatorn Cory Booker som uppmärksammades på sociala medier.

Booker tog sedan efter och svarade på frågor om immigration på spanska för att flirta med den stora gruppen spansktalande i USA, varav många har ett ursprung från Latinamerika.

Senatorn Elizabeth Warren hördes också använde genusprefixet ”Latinx” som är ett sätt att skapa ett könsneutralt genus i det spanska språket – och en direkt flirt med partiets mer progressiva falang.

5 tim
Läs mer om Primärvalen 2020
Jared Kushner  TT
Israel-Palestina-konflikten

”Med politiskt lösning kan vi själva bygga ekonomin”

Efter att Trumps rådgivare och svärson Jared Kushner hållit den konferens i Bahrain som skulle vara starten på ”århundradets fredsuppgörelse” tycks konflikten mellan Israel och Palestina inte ha rört sig framåt, rapporterar flera medier.

I en debatt i Al Jazeera försvarar republikanska stategen James Norton Trumpadministrationens beslut att försöka skapa investeringar i palestinska områden trots att det inte finns en politisk lösning.

– Många har försökt att etablera en stat först men nu prövar Kushner den omvända ordningen, sa han.

Hussam Zomlot, Palestinas ambassadör till Storbritannien, kallar konferensen – där varken representanter för Israel eller Palestina närvarade – för ”en charad”.

– Ockupationen gör att vi inte kan använda våra resurser. Vi är fullt kapabla att bygga en blomstrande ekonomi om vi får en politisk lösning.

1 tim
Hanan Ashrawi, talesperson för palestinska paraplyorganisationen PLO välkomnar Omans besked.  Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Oman öppnar ambassad på Västbanken

Oman kommer att öppna en ambassad på ockuperade Västbanken till stöd för Palestina, skriver landets utrikesdepartement på Twitter, enligt AFP.

En delegation kommer att skickas till Ramallah för att förbereda öppnandet av ambassaden.

Hanan Ashrawi som är talesperson för den palestinska paraplyorganisationen PLO, välkomnar Omans närmande.

– Jag hoppas att ambassaden kommer att hjälpa till att utbilda den omanska regeringen i den sanna naturen av den israeliska ockupationen, säger hon till AFP.

Igår 16:10
Läs mer om Israel-Palestina-konflikten