Colourbox
Doktor24

Var fjärde patient får vänta orimligt länge

Allt fler är missnöjda med väntetiderna inom vården. Det visar den nationella patientenkäten inom primärvården som gjorts av SKL.

Enligt undersökningen tyckte var fjärde patient under förra året att de fått vänta orimligt länge på besöket.

Situationen skiljer sig åt i olika landsting, men i vissa fall kan du få vänta upp till åtta veckor innan du får en tid på vårdcentralen.

De långa väntetiderna har under en längre tid varit en av de största utmaningarna inom vården.

Appen guidar till rätt vård

Många drar sig för att boka en tid på vårdcentralen för besvär som urinvägsinfektion, för att förnya ett recept eller kolla upp allergiska besvär, och på drop in-mottagningarna kan köerna vara långa.

Med vårdappen Doktor24 kan du alltid nå en läkare, oavsett var du bor och oavsett tid på dygnet. Alla besök inleds med en chatt där du beskriver dina besvär. Dina svar hjälper appen att göra en bedömning av ditt tillstånd, och du blir därefter hänvisad till rätt vård. Du kan då få träffa en läkare online i mobilen eller via din dator, eller bli hänvisad till en fysisk vårdcentral, men du kan också få råd om egenvård.

Bor du i Stockholm eller Göteborg och behöver boka en tid för läkarbesök på en vårdcentral kan du göra det direkt via appen. Inom kort finns den möjligheten på fler platser i landet.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Doktor24 Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Överenskommelsen
Anders Ygeman intervjuas av Anna Hedenmo i ”Agendas”.  SVT
Valet 2018 Överenskommelsen

Anders Ygeman (S): ”Av de alternativ som fanns var det här det minst dåliga”

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Anders Ygeman, gästar SVT:s ”Agenda” för att prata om regeringsbildningen och överenskommelsen med MP; C och L.

S har fått kritik för att man har rört sig allt för mycket till höger i och med uppgörelsen.

Ygeman menar att de frågor som partiet drev i valrörelsen fortfarande är det som man kämpar för – men att man inte kan förvänta sig att få igenom allt när man har 28 procent av rösterna.

– Av de alternativ som fanns var det här det minst dåliga alternativet, säger han i programmet.

3 tim
Statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson intervjuas i ”Agenda” av Anna Hedenmo.  SVT
Valet 2018 Överenskommelsen

Statsvetaren: Åkessons önskedröm med två block

SD-ledaren Jimmie Åkessons önskedröm är en återgång till två block där den ena sidan är vänsterliberal och den andra högerkonservativ. Det säger säger statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson i en intervju i SVT:s Agenda.

Ekengren Oscarsson förutsåg en uppluckring av den klassiska blockpolitiken redan innan överenskommelsen mellan S, MP, C och L blev klar.

– Jimmie Åkesson är inte ensam om att vilja töja och dra i partisystemets dimensioner. Det är uppe för opinionsbildning, men det finns lika starka krafter som vill återupprätta ett allianssamarbete och som är mer åt det liberala hållet, säger han i programmet.

2 tim
Läs mer om Valet 2018
Nordkoreas sändebud Choe Son-Hui och den svenske diplomaten Jan Eliasson.  TT
Nordkoreakrisen

Stor säkerhet kring mötet mellan Nordkorea och USA

Det är ett stort hemlighetsmakeri kring det möte mellan Nordkorea och USA som just nu hålls på en konferensanläggning vid Mälaren utanför Stockholm, skriver TT.

Polisen har gjort stora avspärrningar kring platsen och toppdiplomater från Nordkorea, Sydkorea, USA och Sverige finns på plats. Från Nordkoreas sida deltar sändebudet  Choe Son-Hui och från Sydkorea Lee Do-Hoon.

Även den tidigare diplomaten Jan Eliasson, som nu är ordförande på fredsforskningsinstitutet Sipri, närvarar.

– Det är viktigt för oss att vara med och skapa en plattform för konfidentiella samtal, säger Stephanie Blenckner, kommunikationschef på Sipri till TT.

4 tim
Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på.  Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

UD bekräftar att Sydkorea är med på mötet i Sverige

Utrikesdepartementet bekräftar att Lee Do-Hoon, Sydkoreas representant i frågor om säkerhetsläget på den koreanska halvön, är med på det pågående mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige, rapporterar TT.

– Han är i Sverige för att delta i rundabordssamtal i mindre format med internationella experter, anordnat av svenska regeringen och Sipri, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD.

Mötet ska bland annat behandla det kommande toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un.

Idag 10:47
Läs mer om Nordkoreakrisen
Trumps USA USA:s framtid
Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps USA USA:s framtid

Trump förtydligar: Ingen amnesti för ”drömmare”

Unga immigranter som kommit till USA, så kallade ”drömmare”, ska inte få amnesti, skrev president Donald Trump på Twitter på söndagen. Han förtydligade att erbjudandet som han lanserade under lördagen enbart är en tre års förlängning av Daca-programmet.

”Amnesti skulle användas på en mycket större deal”, skriver han.

Under lördagen erbjöd Trump att ge skydd till ”drömmare” i utbyte mot 5,7 miljarder dollar till en gränsmur mot Mexiko. Förslaget möttes av kalla handen från Demokraterna.

Konflikten kring finansieringen av muren har gjort att delar av USA:s statsapparat varit nedstängda sedan 22 december.

4 tim
Representanthusets talman Nancy Pelosi (D).  CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Trumps USA USA:s framtid

Demokraternas krav: Öppna statsapparaten först

Demokraterna gav Donald Trumps förslag på att förlänga Daca-programmet med tre år i utbyte mot en finansiering på 5,7 miljarder dollar för en gränsmur mot Mexiko kalla handen.

I stället står partiet fast vid att Trump ska börja med att öppna statsapparaten före några förhandlingar om gränssäkerheten, rapporterar CNN.

På lördagen erbjöd presidenten skydd åt unga immigranter, så kallade ”drömmare” och för de med tillfällig skyddsstatus i tre år mot att få pengar till att bygga muren.

– Det kan vara en utgångspunkt, men du måste börja med att öppna statsapparaten, säger den Demokratiske senatorn Mark Warner till NBC:s ”Meet the Press.”

4 tim
Läs mer om Trumps USA

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund