Witt • ANNONS
4 faktorer som avgör om kaffet blir perfekt
När baristamästaren Adrian Berg tränade inför Barista-VM i Milano använde han kaffemaskinen Sage Barista Touch. Ett lyckat koncept, visade det sig.
– Jag kan absolut rekommendera Barista Touch: med den kunde jag göra en lika god espresso som på kommersiella espressomaskiner, säger han.
Vad är hemligheten då? En viktig faktor är att Sage Barista Touch sköter väldigt mycket automatiskt. Den är dessutom helt kompromisslös på de fyra nyckelpunkterna som avgör om kaffet blir perfekt:
- Rätt dosering. Medan de flesta automatiska maskiner endast doserar 11–13 gram per kopp, så ger Barista Touch 19–22 gram, beroende på vad du föredrar. Det är denna dosering som ger den rika, fylliga smaken du känner igen från bättre kaféer.
- Full kontroll över temperaturen. En enda grad kan avgöra om espresson får en välbalanserad smak eller inte. Sage Barista Touch har en digital temperaturkontroll som ser till att temperaturen alltid är optimal under extraktionen.
- Optimalt tryck. För att skapa en rund sötma i kaffet måste maskinen skapa det rätta trycket vid rätt tillfälle. Barista Touch använder förinfusion med lågtryck och övertrycksventil för att ge kaffet den söta och krämiga touchen du älskar.
- Rätt ångtryck. Den automatiska mjölkskummaren är designad för att alltid förvandla din mjölk till ett sammetsmjukt skum som passar helt perfekt till lattekonst.
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.