Experten: så gör du en perfekt espresso hemma
Att göra god espresso hemma har fram tills nu varit en utmaning.
– Du behöver ha nymalet kaffe och lära dig tekniker för rätt dosering och pressning för att kunna få ett lika gott kaffe varje gång. Mjölkskumning kan också vara svårare än det först tycks vara och kräver lite övning för att bemästra, säger Adrian Berg. Han är dubbel norsk mästare i barista och driver kafferosteriet KAFFI.
Man behöver alltså ofta ha ett kaffeintresse utöver det vanliga för att kunna göra en god espresso hemma.
– Professionella baristor jobbar med detta varje dag och får en massa mängdträning. Men för en hemmabarista kan det vara svårt att bli riktigt bra, särskilt om man bara gör espressodrycker några gånger om dagen, säger Norgemästaren.
Kaffemaskinen Sage Barista Touch gör det däremot lätt att göra perfekt italienskt kaffe hemma i köket. Oavsett om du vill ha en espresso, americano, caffelatte, macchiato, cappuccino – alla är de kaffedrycker som kombinerar espresso och mjölk.
– Barista Touch är en väldigt bra hemmamaskin. Kvarnen håller hög kvalitet, den brygger bra espresso och kan skumma fyllig och perfekt mjölk till lattekonst. Det bästa är att den gör så mycket automatiskt, säger Adrian Berg.