Hem
Illustrationsbild. Johan Nilsson/TT / TT Nyhetsbyrån

61 vårdas med covid-19 i norr: ”Aldrig varit så många”

Spridningen av covid-19 ökar snabbt. SVT Norrbotten skriver att totalt 61 personer med covid-19 vårdas på sjukhus runt om i Norrbottens län, vilket enligt smittskyddsläkaren Anders Nystedt är fler än någon gång tidigare under pandemin.

– Jag måste gå tillbaka ända till toppnoteringen den 19 november 2020 när 57 patienter vårdades på sjukhus för att komma i närheten av dagens siffror. För en smittskyddsläkare är siffrorna en riktig kioskvältare, säger han.

Nystedt understryker dock att de som smittas med covid-19 i dag sällan blir särskilt sjuka. Majoriteten av de 61 patienterna vårdas för andra åkommor, men är också smittade med covid-19.

Smittan märks inte bara av i Norrbotten. Enligt ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten som skickades ut i fredags så ökade antalet fall per vecka med mellan 30 och 50 procent på nationell nivå under den senaste månaden.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons