Kundkraft

7 enkla knep för att bli mer energismart

Det finns många saker man kan göra för att minska sin elräkning. Att bli medlem i Kundkraft är ett sätt och för en villaägare innebär det ofta att man sparar i snitt 3 600 kronor per år jämfört med om man är inaktiv och har ett anvisningsavtal*.

Här är några andra tips:

1. Reglera inomhustemperaturen efter vad som krävs för att hålla hemmet varmt.

2. Använd LED-lampor och installera timers för att reglera tiden lamporna är tända när du inte är hemma.

3. Hushållsmaskiner drar mycket el – säkerställ energimärkningen och glöm inte produkternas energiklass vid köp av nytt! Energiklass A+++ är den högsta märkningen.

4. Frosta av frysen och rengör omkring filter i kyl och frys med jämna mellanrum för att minimera förbrukningen.

5. Använd vattenkokare i stället för att koka upp vatten på spisen. De gånger du kokar på spisen använd lock för att minska förbrukningen och använd inte större spisplatta än vad kastrullen kräver.

6. Skippa badkaret och ta en dusch i stället, men undvik att duscha länge och varmt.

7. Kom ihåg att dra ut laddaren när de inte används. Även denna drar ström även om ingen enhet laddas.

Alltid grönt el till lågt pris via Kundkraft – bli medlem här!

*Besparingen gäller Kundkrafts framförhandlade priser under perioden 15/6 2017- 15/6 2018, jämfört med snittpris för anvisningsavtal för en förbrukning på 15000 kWh.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Kundkraft Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Spelet om regeringsmakten
Ulf Kristersson.  Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Ulf Kristersson: ”Vi borde försöka ta oss samman”

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är inte rädd för ett extra val, säger han i en intervju med Expressen. Men han tror inte att svenska folket vill ha det.

– Vi borde försöka ta oss samman. Sen förstår jag också att talmannen nu tvekar inför att slösa bort ytterligare omröstningar som bara faller, säger Kristersson.

M-ledaren säger också att han är beredd på att regeringsfrågan kan lösas innan jul, men tror att det kan bli så att partierna behöver ta julhelgen på sig för att överväga om det finns lösningar framåt eller om det ska bli ett extra val.

15 min
Stefan Löfven och Annie Lööf  TT
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Löfven: Redo att förhandla med Centern på nytt

Stefan Löfven har inte gett upp hoppet om att återuppta förhandlingar med Centerpartiet.

– Jag finns redo att förhandla och diskutera och se till att vi får på plats en regering så snabbt som möjligt, säger han till Dagens Industri men betonar att det är talmannen som fattar beslut om vad nästa steg i regeringsbildningsprocessen blir.

Under förra veckan hade Socialdemokraterna flera möten som lade grunden till en vidare diskussion i regeringsfrågan – men Löfven menar att man för tillfället inte har några pågående förhandlingar med Liberalerna och Centerpartiet, skriver Expressen.

3 tim
Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Ännu ett L-förbund vill släppa fram Ulf Kristersson

Liberalernas Länsförbund i Västerbotten vill att partiet ska släppa fram Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister.

I går diskuterade förbundet regeringsfrågan och landade i att Liberalernas riksdagsgrupp bör släppa fram Kristersson om hans stöd som statsminister återigen ska prövas.

Detta framgår av ett mejl som förbundet skickat till Liberalernas partiledning som Ekot har tagit del av.

Sedan tidigare står det klart att Liberalernas länsförbund i Sörmland, Örebro och Skåne vill släppa fram Kristersson medan Stockholms län och Uppland har sagt nej till detta.

1 tim
Läs mer om Valet 2018
VINCENT KESSLER / TT NYHETSBYRÅN
Dådet i Strasbourg

Offrens vän: Skadades när de försökte stoppa Chekatt

Den man som på söndagen bekräftats död efter dådet i Strasbourg skadades när han försökte stoppa gärningsmannen från att ta sig in på en bar, säger en av hans vänner till AFP.

Den 36-årige mannen, en polsk medborgare som bott i Strasbourg i 20 år, ska ha utfört den heroiska gärningen tillsammans med en italiensk vän som också blev ett av Cherif Chekatts offer.

36-åringens bror bekräftar bortgången i ett Facebook-inlägg.

”Han tackar för den kärlek och styrka ni gett honom”, skriver brodern enligt AFP.

Igår 22:46
Bild från minnesstunden. Jean-Francois Badias / TT NYHETSBYRÅN
Dådet i Strasbourg

Strasbourg hedrade offren: ”Fanatism har slagit till”

Över 1 000 personer samlades i Strasbourg på söndagen för att hedra offren för masskjutningen mot en julmarknad i staden i tisdags.

– Fanatism har slagit till i hjärtat av Strasbourg, vår öppna stad, de mänskliga rättigheternas huvudstad, säger arrangören Christine Panzer till AFP.

I stället för en traditionsenligt tyst minut ägnade folkmassan en minut åt att skrika och applådera i solidaritet med offren, skriver nyhetsbyrån.

– Vi är här för att visa att vi inte ger upp, att vi fortsätter leva, säger 25-årige Jonathan, som deltog vid minnesstunden.

Igår 21:57
Läs mer om Dådet i Strasbourg
Statsminister Stefan Löfven och Moderaternas rättspolitiska talesperson  TT
Tiggeridebatten

Löfven: ”Bra att det prövats i högsta instans”

Statsminister Stefan Löfven tycker att det är bra att beslutet om Vellinges tiggeriförbud har prövats i högsta instans.

– Med det beskedet så har vi en ny praxis uppenbarligen. Nu vet vi det och kommunerna vet det, säger statsminister Stefan Löfven till TT.

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé menar att lokala tiggeriförbud riskerar att flytta runt problemet med tiggeri och att modellen med lokala ordningsföreskrifter skulle vara svårt att införa i en storstad. Partiet vill istället se ett nationellt tiggeriförbud.

5 tim
Kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Carina Wutzler Björn Lindgren /TT / TT NYHETSBYRÅN
Tiggeridebatten

Kommuntoppen: ”Jag är jätteglad naturligtvis”

Kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Carina Wutzler (M), säger till Sveriges Radio Ekot att hon är jätteglad över att kommunen nu har fått grönt ljus för att införa tiggeriförbud.

– Vi tycker inte att tiggeri hör hemma i Sverige 2018, det finns andra sätt att bekämpa fattigdom. Det ska göras i deras hemländer, inte här i Sverige, säger hon till Ekot.

Vellinge kommun fick nej till sitt beslut om att införa tiggeriförbud på särskilt avgränsade områden i både kammarrätten och förvaltningsrätten innan Högsta förvaltningsdomstolen i dag sa ja. Carina Wutzler har hela tiden varit tydlig med att hon vill att kommunen ska driva frågan till högsta instans.

5 tim
Högsta förvaltningsdomstolen säger ja till tiggeriförbud  TT
Tiggeridebatten

Grönt ljus för tiggeriförbud i Vellinge kommun

Högsta förvaltningsdomstolen godkänner Vellinge kommuns tiggeriförbud, skriver man i ett pressmeddelande.

Därmed fastställer Högsta förvaltningsdomstolen kommunens beslut om att införa tiggeriförbud på särskilt avgränsade områden genom lokala ordningsföreskrifter.

Domen upphäver tidigare beslut från kammarrätten och förvaltningsrätten.

Vellinge vill förbjuda tiggeri på vissa avgränsade platser i kommunen och motiverar det med att en del invånare finner det obehagligt att gå till affärer där tiggare sitter.

Idag 09:07
Läs mer om Tiggeridebatten

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund