Malmös Oscar Alsenfelt spikade igen och tog samtliga av Brynäs 32 skott. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SHL 19/20

Alsenfelt höll nollan när Malmö tog storseger

Malmö-målvakten missade två matcher efter att ha fått en smäll mot huvudet mot Djurgården. Men på tisdagskvällen var Oscar Alsenfelt tillbaka och stod för en storartad insats.

32-åringen spikade igen och räddade samtliga 32 skott från bortalaget Brynäs.

Matchen såg länge ut att bli en målsnål historia – när två perioder var spelade stod det blott 1-0 till hemmalaget efter mål i power play av Lars Bryggman tio minuter in i första akten.

Men under slutperiodens sista tio minuter lossnade det rejält för Malmö som drog ifrån och vann med 5-0 efter mål av Fredrik Händemark, Johan Olosfsson, Jesper Jensen Aabo och Axel Wemmeborn.

Kvällens resultat

Malmö 5-0 Brynäs

HV71 8-4 Färjestad

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Hotellpersonal väntar på att bli testade. TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Globala spridningen

Fyra personer bekräftat smittade på Teneriffahotell

Fyra personer har bekräftats smittade av coronaviruset på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa där hundratals personer sattes i karantän i går, rapporterar spanska El País. Alla smittade uppges vara från Italien och har nu isolerats.

Utöver den först konstaterat smittade, en läkare på semester, ska även hans hustru och ett par i samma resesällskap ha smittats.

Minst två svenskar bor på hotellet, har resebolaget Tui tidigare uppgett för TV4 Nyheterna.

Sammanlagt har nio coronafall konstaterats i Spanien.

1 tim
Bruce Aylward / sjuksköterskor i Wuhan delar ut mat till patienter TT
undefined

WHO-expertens varning: ”Världen är inte redo”

Bruce Aylward på Världshälsoorganisationen, WHO, hyllar Kinas snabba och effektiva insatser efter coronavirusets utbrott i landet. Under onsdagen rapporterades 52 nya dödsfall i landet – den lägsta dödssiffran på tre veckor.

Samtidigt menar Aylward, som har lett WHO:s internationella expertlag i Kina, att andra länder ”helt enkelt inte är redo” att tygla utbrottet, skriver AFP. Länder bör agera som om de skulle drabbas i morgon, anser han.

– Ni måste vara beredda att hantera detta på en större skala … och det måste göras snabbt, säger Aylward till reportrar på WHO:s huvudkontor i Geneve.

3 tim
En man i mask deltar i festligheter inför karnevalen /Jobim Galeao-flygplatsen i Rio de Janeiro TT
undefined

Viruset sprider sig till ny världsdel – nu i Brasilien

I Brasilien har en 61-årig man som nyligen återvänt från en resa till norra Italien testats positivt för cononaviruset, rapporterar lokala medier enligt BBC. Fallet är det första i Latinamerika.

Mannen kom tillbaka till Brasilien samtidigt som miljontals människor reste runt i landet i samband med den årliga karnevalen i landet. Myndigheterna befarar att tidpunkten för mannens återkomst till Brasilien ökar risken för att viruset sprider sig ytterligare.

Mannen ska nu testas igen för att säkerställa att han smittats av coronaviruset.

2 tim
Läs mer om Coronaviruset

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund