Manchester Citys Sergio Aguero. Phil Noble / TT NYHETSBYRÅN
Bestraffningen av City

Analyser: De rika ägarnas glansdagar är över

Beskedet om att Manchester City portas från Champions League i två säsonger och dessutom måste betala ett stort bötesbelopp kan komma att leda till att spelare flyr klubben. Det säger sportjournalisten Olof Lundh till TT. Han flaggar också för att tränaren Pep Guardiola kan vilja lämna Manchester City.

Klubben meddelade direkt att den kommer överklaga beslutet som handlar om att ägaren shejk Mansour gått in med för mycket pengar sett till vad Uefa tillåter.

– Klubben ägs av en mäktig familj som är van vid att få precis som den vill. De bedyrar sin oskuld, säger Lundh.

The Telegraphs Paul Hayward skriver att beskedet är en vändpunkt.

”Tiden då miljardärägare hade obegränsad makt är förbi”, skriver han.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson menar att mycket tyder på ett friande när idrottens skiljenämnd tar upp frågan.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset