Hem
Kanye West och Donald Trump AP

Analyser: Mindre populär betyder mer extrem Trump

Middag med förintelseförnekare. Musik som låter misstänkt lik konspirationsteoretiska Qanons egen sång. Öppet stöd till amerikaner som åtalats för stormningen av Kapitolium. Gång på gång de senaste veckorna har Donald Trump visat att han nu lierat sig med krafter som tidigare inte hade någon röst i amerikansk politik, skriver New York Times Peter Baker i en nyhetsanalys.

Trumps alltmer extrema hållning kan härledas till hans försvagade ställning inom Republikanerna, säger historieprofessorn Ruth Ben-Ghiat i texten.

– Att förödmjukas av människor som vänder honom ryggen kommer bara att göra honom mer desperat och benägen att stödja och förknippas med samhällets mest extrema sidor.

Washington Posts Philip Bump skriver om kontroverserna kring Kanye West och hans relation till Trump och Republikanerna. Det är ett förhållande som även tidigare har prövats av artistens oberäkneliga ställningstaganden – men eftersom Republikanerna sett en uppsida i Wests popularitet bland svarta väljare har de hållit kvar honom, skriver Bump.

Efter artistens senaste utspel, bland annat en hyllning av Hitler, har relationen dock vänts till ett bakslag, menar Bump.

”Och nu kan vi nog med säkerhet säga att han är borta.”

Annons

Läs mer

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons