Hem
Biden på besök i Kyiv tidigare i år. Evan Vucci / AP

Analyser: Zelenskyj kan få slut på Bidens mardröm

USA:s president har en tuff vecka bakom sig med hot om riksrätt från republikanerna, den största strejken inom bilindustrin på åratal och till råga på allt fortsätter hans höga ålder ifrågasättas.

”En vecka som Joe Biden helst vill glömma”, skriver DN:s Karin Eriksson i sin analys.

Strejken inom bilindustrin gör att Biden nu måste gå en svår balansgång, menar Eriksson. Presidenten vill visa att han stödjer facken samtidigt som han vet att strejken kan få allvarliga konsekvenser för ekonomin och den gröna omställningen.

Bloombergs Justin Sink och Ana Monteiro beskriver strejken som kronan på verket efter en vecka fylld av politiskt lidande.

”Biden behöver återhämta sig snabbt”, skriver de.

De ser nästa veckas möte med Ukrainas Volodymyr Zelenskyj som ett gyllene tillfälle för en politiskt seger för den amerikanska presidenten.

Förhoppningen från Vita huset är att presidenterna ska kunna charma över republikanerna på sin sida, och på så vis säkra ett nytt stort stödpaket till Ukraina.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons