Årets semmelsnackis: ”Ville göra något nytt”
Förra året var semmelwrappen den stora konkurrenten till det klassiska bakverket. I år ser det ut att bli prinsessemlan, spår flera medier.
Markus Ekelund på Thimons konditori i Nässjö står bakom bakverket, en blandning av en prinsesstårta och semla. Brödet är klätt i marsipan och den innehåller hallonsylt.
– Vi blandade de mest populära bakverken, säger Markus Ekelund till SVT Nyheter Jönköping.
På konditoriets Facebook-sida får uppfinningen både bu och bä. En bild på semlan har i skrivande stund fått över 1 400 kommentarer.
– Semlor engagerar! Alla människor verkar bry sig och har egen relation till semlan, säger Markus Ekelund till GP.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen