Hem
ElectroluxANNONS

Baka bröd till perfektion – så lyckas du

Mer tid i hemmet har för många svenskar inneburit att man skaffat sig nya intressen ­– inte minst i köket. Brödbakning är något som seglat upp som en populär syssla och använder du ånga i tillagningen kan du ta brödet till en ny nivå.

Electrolux SteamPro med ångfunktion gör att ditt bröd får en mjuk insida och krispig skorpa. Du kan även låta degen jäsa i ugnen. Eftersom jäsningen sker i en perfekt och jämn temperatur jäser degen snabbare och jämnare. Det är bra för alla degar, men i synnerhet för surdegar eftersom de blir större och mindre kompakta jämfört med jäsning i rumstemperatur. När brödet sedan är gräddat, låt det gärna ligga och vila en stund innan du skär upp det.

Återanvänd gammalt bröd

Får du överblivna brödbitar? Det behöver du absolut inte kasta bort. Överblivet bröd passar utmärkt att rosta dagen efter, resten kan du låta torka och sen mixa ned till nytt mjöl. Perfekt att använda till nästa bakning.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.