Hem
SEBANNONS

Bli ägare till ett franskt modehus i SEB-appen

Franska lyxvaror eller holländska techbolag? När du handlar aktier på utländska börser får du inte bara möjlighet att investera i fler spännande bolag och varumärken – du kan också sprida risken bättre. Men är det svårt att bli mer europeisk i sitt sparande? Nej, säger SEB:s placeringsexpert Emelie Sjöberg.

– Att köpa och sälja aktier på utländska börser går till på precis samma sätt som när du handlar i Sverige. Det är lika enkelt och smidigt i SEB-appen. Egentligen behöver du bara ha ett konto att förvara aktierna på, till exempel ett ISK eller en depå.

Europeiska aktier behöver inte heller vara dyrare att handla med – och speciellt inte nu. Fram till den 14 februari erbjuder SEB courtagefri handel i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien och Storbritannien genom sin app. Det innebär att banken inte tar ut någon avgift för själva aktieaffären.* En valutaväxlingsavgift kan dock tillkomma för den som saknar ett valutakonto.

– Det här är ett jättebra tillfälle att komma i gång med handel på andra marknader än den svenska, och hitta nya intressanta bolag. Till exempel är den franska börsen näst störst i Europa och känd främst för lyxvaror. Där finns företag som Hermès, L’Oréal och LVMH. Spanar du efter lite mer nischade sektorer, till exempel halvledarbolag, har Holland mycket att erbjuda, säger Emelie Sjöberg.

*Ordinarie pris: 0,09 procent (minst 10 kronor per order). Valutaväxlingsavgifter tillkommer samt eventuellt andra skatter och avgifter.

Handel med aktier innebär alltid en risk. Du kan förlora dina insatta pengar.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons