Hem
Fastigheten Humlegårdsmästaren 3 Wikimedia Commons

Bodde större än han trott – får en smäll på kvarts miljon

En hyresgäst på Östermalm i Stockholm åker på en smäll på en kvarts miljon i retroaktiv hyra efter att värden tagit fram lasermätaren och konstaterat att våningen är 100 kvadratmeter större än vad som står på kontraktet. Det rapporterar Hem & Hyra.

På kontraktet står att paradvåningen är 222 kvadratmeter, men enligt det nya sättet att mäta är den 312 kvadratmeter.

”Korkat och fel”, tycker den 75-åriga hyresgästen. Men Hyresnämnden, och nu även hovrätten, anser att den nya hyran och det retroaktiva kravet är rätt och riktigt.

– Det är stora pengar, men jag kommer att kunna betala det. Min ekonomiska situation är i övrigt bra, säger mannen till Hem & Hyra.

Annons

Läs mer

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons