Ted S. Warren / TT NYHETSBYRÅN
Problemen med Boeing-planen

Brakförluster för Boeing efter strandsatt flygflotta

Boeing rapporterar stora förluster i andra kvartalet. Det handlar om nära tre miljarder dollar i förlust, mer än 5,8 dollar per aktie. Det kan jämföras med en vinst på nära 3 miljarder dollar för motsvarande period 2018.

Aktien faller med mer än 1 procent i förhandeln på Wall Street.

Den bakomliggande orsaken är det förlängda flygförbudet för plan av modellen 737 Max. Planen har inte flugits sedan en dödsolycka med ett Ethiopuian Airlines-plan i mars månad.

Bolagets omsättning ligger på 15,8 miljarder, vilket kan jämföras med förväntade 18,6 miljarder i Refinitivs analytikerenkät.

Andra kvartalet

Omsättning: 15,8 mdr dollar
Väntat (Wall Street): 20,5 mdr dollar
2018: 24,2 mdr dollar

Resultat per aktie: – 5,8 dollar
Väntat (Wall Street): 2 dollar
2018: 3,3 dollar

Nettoresultat: – 2,9 mdr dollar
2018: 2,2 mdr dollar

Toppnyheter

Tobias Rathjen pekas ut som misstänkt för dåden i Hanau. Youtube och TT
Skjutningarna i Hanau

Uppgifter: Tobias Rathjen misstänks för terrordåden

Tobias Rathjen, 43, sköt ihjäl minst nio personer vid två vattenpipekaféer i tyska Hanau på onsdagskvällen, enligt uppgifter till Bild. Flera av offren ska ha varit ungdomar.

Tidningen, som citerar en video och ett brev som den misstänkte gärningsmannen lämnat efter sig, skriver att han uttryckte högerradikala åsikter och konspirationsteorier inför dåden, som utreds som terrordåd.

Rathjen hittades själv död i sin lägenhet efter en polisjakt. Där hittades också hans mamma död, säger Hessens inrikesminister Peter Beuth till Reuters.

3 tim
Polisens tekniker i Hanau. KAI PFAFFENBACH / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Utreder främlingsfientligt motiv – ska ha erkänt i brev

Mannen som misstänkts för masskjutningen i Hanau i Tyskland lämnade efter sig ett brev och en video där han erkänner dådet, uppger källor för Bild.

Tidningen, som citerar vad de uppger vara gärningsmannens brev, skriver att han hade högerradikala motiv. På torsdagsmorgonen bekräftade myndigheter att man utreder ett främlingsfientligt motiv och att fallet lämnats över till federala terroråklagare.

Sent på onsdagskvällen utbröt skottlossningar mot två vattenpipekaféer i stadens centrum respektive stadsdelen Kesselstadt. Elva personer har dött, inklusive gärningsmannen.

5 tim
Kriminaltekniker undersöker en av brottsplatserna. Andreas Arnold / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Skyttens mamma hittades död i samma lägenhet

Den andra döda personen som hittades tillsammans med den misstänkta skytten är hans mamma, uppger Hessens inrikesminister Peter Beuth, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Modern hittades ihjälskjuten i gärningsmannens lägenhet, säger ministern, som samtidigt bekräftar uppgifterna om att ett främlingsfientligt motiv utreds. Han bekräftar ännu inte uppgifterna om ett erkännande i ett brev och en video.

Den misstänkte gärningsmannen hade jaktlicens och sköt ihjäl minst nio personer i tyska Hanau på onsdagskvällen.

3 tim
Läs mer om Skjutningarna i Hanau

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund