Hem
Colorado Avalanche firar. TT

Colorado Stanley Cup-mästare – vann mot Tampa

Colorado Avalanche vinner Stanley Cup efter att ha besegrat Tampa Bay med 2–1 i den sjätte matchen, skriver AP. Colorado vinner därmed finalserien med 4–2 och är Stanley Cup-mästare för första gången på 21 år.

Den sjätte matchen blev jämn. Bara fyra minuter in inledde Steven Stamkos målskyttet för hemmalaget Tampa Bay och kvitteringen kom inte förrän i andra perioden, signerad Nathan MacKinnon där lagkaptenen Gabriel Landeskog noterades för sin elfte assist i slutspelet.

En halv period senare kopplade Colorado sitt grepp om matchen när Artturi Lehkonen nätade, vilket blev det avgörande målet. Det innebär att Tampa Bays segersvit nu är bruten, laget kammade hem bucklan både 2020 och 2021.