Hem
KundkraftANNONS

Därför är ”el till inköpspris” ofta en dålig affär

”El till inköpspris” är nästan alltid en dålig affär. Det visar en genomgång som Energimarknadsinspektionen har gjort.

– Det finns avtal för lägenhetskunder som är drygt 50 procent dyrare än ett avtal från Kundkraft, säger Anders Kaijser, vd på Kundkraft Sverige AB.

Förklaringen är fasta avgifter som läggs ovanpå inköpspriset. I granskningen fanns exempel på elhandlare som hade en fast årsavgift på 948 kronor – vilket för en genomsnittlig lägenhetskund i praktiken innebar ett extra påslag på 47 öre per kilowattimme.

Om man i stället går med i Kundkraft slipper man alla fasta avgifter och får ett totalpris som är betydligt lägre.

Långt under snittpriser

– Jämför man Kundkrafts framförhandlade priser mot snittpris på anvisningsavtal sparar Kundkrafts medlemmar i snitt 3600 kr per år*, berättar Anders Kaijser.

Kundkrafts priser på elavtal ligger konstant långt under både snittpris på anvisningsavtal och snittpris på marknaden.

Anders Kaijser är dock noga med att påpeka att Kundkraft inte alltid erbjuder marknadens lägsta pris.

– Dagens marknad är komplex. En del aktörer erbjuder kampanjavtal som kan vara billiga en begränsad tid. Men efter en tid lägger de på avgifter och plötsligt blir elräkningen jättedyr.

Med Kundkraft får man däremot alltid ett billigt elavtal utan fasta avgifter.

*Besparingen gäller Kundkrafts framförhandlade priser under perioden 15/6 2017- 15/6 2018, jämfört med snittpris för anvisningsavtal för en förbrukning på 15000 kWh.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.