Demonstrationer på flygplatsen i går/plakatet med ursäkten. TT
Hongkongprotesterna

Demonstranter i Hongkong ber om ursäkt till turister

Flera demonstranter i Hongkong bad i dag om ursäkt för blockaden på flygplatsen som ledde till att flygavgångar ställdes in under måndag och tisdag.

Turister och utlänningar hindrades att gå på sina flyg och under gårdagen utbröt våldsamheter sedan kravallpolis gått in.

”Vi var desperata och fattade beslut som inte var perfekta. Vi ber er ta emot våra ursäkter”, löd ett plakat som hölls upp på flygplatsen enligt Hong Kong Free Press.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset