Hem
En anhängare av Polisario Front protesterar för ett fritt Västsahara. Bilden är tagen i spanska Pamplona i mars 2022. Alvaro Barrientos / AP

Dominikanska republiken tar Marockos sida i konflikten

Dominikanska republiken tar Marockos sida och erkänner nu landets rätt till Västsahara, uppger det marockanska utrikesdepartementet på lördagen. Fler och fler länder tar Marockos sida, även om utvecklingen går långsamt, skriver Reuters.

På andra sidan står befrielserörelsen Front Polisiaro, som vill göra Västsahara till en egen stat. Konflikten har skapat osämja i regionen och Marockos relation med flera kringliggande länder har försämrats, i synnerhet den med Algeriet.

Enligt nyhetsbyrån är Marockos viktigaste utrikespolitiska mål att få ökat stöd i Västsaharafrågan. Hittills har 28 stater öppnat konsulat i området, främst arabiska och afrikanska stater. Nyligen sällade sig Israel till länderna som erkänner Marockos rätt till området.

Annons

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Västsahara

karta
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons