Hem
Illustrationsbild. (TT)

Efter köttet och fisken: WWF släpper vegoguide

Världsnaturfonden WWF släpper för första gången en vegoguide som rankar vegetabilier efter miljöpåverkan, skriver flera medier. Tidigare har organisationen släppt guider till fisk och kött.

Inga ”rödljus” delas ut men flera varor har fått orange märkning, däribland cashewnötter, hasselnötter, avokado, kokos och oliver. Dessa ska man undvika att äta för ofta om man vill minska sitt ekologiska fotavtryck, enligt Anna Richert, matexpert på Världsnaturfonden, som rekommenderar Krav-märkt och ekologiskt.

– Välj grova grönsaker och baljväxter, exempelvis ärtor, rotfrukter, kål och potatis, som oftast är det bästa valet för planeten, säger hon till Aftonbladet.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen