Hem

Elstödet riskerar att fastna hos hyresvärdar

Elstödet har börjat trilla in på kontona hos kunder i södra och mellersta Sverige. Men för hyresgäster utan eget elavtal riskerar pengarna att fastna hos hyresvärden, rapporterar TT.

Det rör sig om tiotusentals lägenheter där de boende på olika sätt köper el via hyresvärdens avtal. I en enkät från Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra svarar ungefär hälften av hyresvärdarna som har ett gemensamt elavtal att de tänker behålla stödet själva.

– Det är oacceptabelt, säger Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder till nyhetsbyrån.

Annons

Inled året med en bra investering – testa Omni Ekonomi

Är börsen långsiktigt på väg upp från botten i höstas? Inom vilka sektorer finns årets potentiella vinnare? Och hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande nyhetsbevakning av börs och bolag. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen att inleda året med en klok investering –testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons