Hem
FANNI OLIN DAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Expert: Minskad streaming kan ha corona-koppling

Människors isolering i kölvattnet av coronavirusutbrottet kan ha påverkat musikstreamingen negativt. Det hävdar åtminstone datareportern Dan Kopf på Quartz, som har tittat närmare på Spotifys streamingsiffror från både Italien och USA.

Man skulle kunna tro att människor i karantän rimligen borde konsumera mer musik via streamingtjänster, men i det av viruset hårt drabbade Italien har streamingen av de 200 populäraste låtarna på Spotify minskat med 23 procent så här långt under mars månad, uppger Kopf.

Kopf menar att äldre låtar förvisso skulle kunna vara mer populära just nu, men noterar samtidigt en liknande trend bland amerikanska, brittiska, franska och spanska Spotify-användare.

Eftersom de populäraste streamingdagarna är fredag och lördag, så tror Kopf att det hela har sin förklaring i att människor är isolerade.

”Det verkar som att lyssnarna är mer benägna att streama musik när livet är normalt och de planerar att göra någonting kul”, skriver Kopf.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons