Fortnox

Experten: ”Är nödvändigt för ett företag 2020”

Snart går vi in i ett nytt decennium. De senaste åren har antalet svenska företag ökat successivt. Nya tider ökar kravet på modernisering för företagare och att ligga i framkant av den digitala transformationen blir allt viktigare. Det menar Anita Hansson, utbildningskonsult på Fortnox.

– Att hänga med i senaste nytt är nödvändigt om man vill vara en effektiv företagare, säger hon.

Fortnox, Sverigeledande på molnbaserade ekonomisystem jobbar för att livet som företagare i Sverige ska vara enklare. Sedan starten 2001 har Fortnox hjälpt hundratusentals att driva företag.

– Genom att erbjuda molnbaserade ekonomisystem underlättar vi arbetsprocessen för våra kunder. Du slipper vara rädd för att saker ska försvinna och risken att allt administrativt samlas på hög minskar, säger Anita Hansson.

300 000 kunder har redan valt Fortnox för en enklare vardag. Du kan också byta till Fortnox även om du i dag samarbetar med en redovisningsbyrå.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Fortnox Partner

Toppnyheter

Stefan Löfven (S) och Jimmie Åkesson (SD).  TT
Opinionsläget

Förtroendelista toppas av Åkesson – Löfven rasar

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson toppar listan över vilken partiledare som har högst förtroende bland väljarna för första gången, enligt en opinionsmätning från SVT/Novus. Första platsen är delad med Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, som backar med 4 procentenheter. 31 procent av de svarande uppger att de har ganska stort eller mycket stort förtroende för Åkesson respektive Busch Thor.

Samtidigt tappar statsminister Stefan Löfven (S) mest av alla partiledare. Han faller 6 procentenheter och får en siffra på 23 procent.

I botten finns Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Per Bolund samt Liberalernas Nyamko Sabuni.

2 tim
Stefan Löfven samtalar med poliser/arkiv.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Löfven kopplar raset till gängvåld: ”Jag är lika arg”

Statsminister Stefan Löfven (S) tappar förtroende bland väljarna enligt en opinionsmätning från SVT/Novus. Han menar att resultatet inte är ”så märkligt” med tanke på gängvåldet i form av senaste tidens skjutningar och sprängningar. Löfven tror att det finns en ilska bland befolkningen.

– Jag är lika arg på den organiserade kriminaliteten, gängen som tar sig de här rättigheterna. Då är det inte märkligt att det är det parti som sitter i regeringen som den ilskan riktas mot, säger Stefan Löfven till SVT.

Löfven förlorar mest förtroende av alla partiledare. Han faller 6 procentenheter och får en siffra på 23 procent.

1 tim
Läs mer om Opinionsläget
Trumps USA Riksrättsprocessen
Donald Trump. TT
Trumps USA Riksrättsprocessen

Riksrättsrapporten offentlig – krav på Trumps avgång

Representanthusets justitieutskott har släppt hela rapporten som har lett fram till att USA:s president Donald Trump kan ställas inför riksrätt, rapporterar NBC.

”Han har missbrukat sin makt för att pressa en sårbar utländsk nation i syfte att påverka presidentvalet", skriver justitieutskott i rapporten.

I rapporten på 658 sidor står också att det Trump har förverkligat USA:s grundlagsfäders värsta mardröm. Utskottets ordförande Jerry Nadler kräver att Trump avgår.

25 min
Mitch McConnell, arkivbild. TOM BRENNER / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Senaten försöker avvärja strategikrig med Vita huset

Republikanska politiker i senaten försöker undvika en öppen konflikt med Vita huset om strategi i riksrättsfrågan, skriver politiksajten The Hill.

Oenigheter råder om allt från synen på vittnen, hur länge rättegången bör vara och om senatorerna borde vänta till januari med att starta den.

I en intervju med Fox News-programmet Hannity, som Trump ofta refererar till, tonade majoritetsledaren Mitch McConnell häromdagen ner uppgifterna om en klyfta.

– Det kommer inte finnas någon skillnad mellan presidentens och vår syn på hur det här ska hanteras.

Trumps riksrätt kan vara bara veckor bort men enligt McConnell är det uteslutet att presidenten döms, vilket skulle kräva 67 av 100 röster i den republikanskt dominerade senaten.

Igår 16:20
Donald Trump TT/New York Times
undefined

NYT:s ledarredaktion tar ställning om riksrätten

Nu tar även ledarskribenter på New York Times ställning i huruvida Donald Trump ska åtalas i riksrättsprocessen. Efter att justitieutskottet röstat igenom åtalspunkterna menar redaktionen att han ska åtalas. I en text med rubriken ”Impeach.” (väcka riksrättsåtal mot, reds. anm.) argumenteras för att ledamöterna i representanthuset måste fundera över om de tycker att en president oavsett politisk färg får bete sig på det här sättet.

Representanthuset väntas rösta igenom åtalet på onsdag.

Igår 10:39
Läs mer om Trumps USA
En Fridays for future-demonstration i Madrid vid klimatmötet.  Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN
Klimatmötet i Madrid

EU besviket på klimatmötet – klarar inte Parisavtalet

EU-länderna och EU-kommissionen är besvikna över det nyss avslutade klimatmötet i Madrid, enligt ett gemensamt skriftligt uttalande. Det rapporterar Ekot.

I uttalandet uttrycker man ”djup oro” över att de mål som är överenskomna i Parisavtalet inte kommer att uppnås med dagens miljöåtgärder.

”Samtidigt som utvecklade länder måste ta täten är det avgörande att alla parter åtar sig och kommunicerar ambitiösa insatser som en del av en globalt respons, med beaktning till den bästa tillgängliga forskningen”, skriver parterna.

Vid mötets avslut i går hade parterna inte kommit överens om konkreta åtgärder för att uppfylla Parisavtalet.

3 tim
Illustrationsbild. Klimatdemonstration i New York. Mark Lennihan / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: ”Enorm press på Johnson inför nästa möte”

Det fanns inga förväntningar om några stora genombrott om nya utsläppsmål på klimatmötet i Madrid, men man hoppades att samarbetsvilja och handlingskraft skulle lägga grunden till högre ambitioner vid nästa års möte i Glasgow. I stället gick det inte ens att enas om mindre frågor – även dessa sköts på framtiden, skriver The Guardians Fiona Harvey i en analys. Ambitionen var egentligen att bordet skulle ha rensats så att nästa möte kunde fokusera på utsläppsminskningar.

SVT:s Calle Elfström skriver i en analys att kollapsen var en hårsmån bort. Nu höjs förhoppningarna inför nästa års förhandlingar. ”Men ju mer luft man blåser in i ballongen, desto större risk är det att det slutar med en smäll och att alla går hem ledsna från kalaset”, skriver Elfström.

BBC:s Roger Harrabin skriver att pressen på Boris Johnson blir ”enorm” vid nästa års konferens i Skottland. Miljöexperter har redan varnat för att den brittiske premiärministern kommer ”förnedras” om han försöker ta ledartröjan internationellt samtidigt som det egna landet misslyckas med att möta sina klimatmål.

Igår 21:09
Finlands miljöminister Krista Mikkonen, Carolina Schmidt, John Kerry/Jennifer Morgan, Greenpeace/urfolksrepresentanten Sonia Guajajara/Greta Thunberg/Laurence Tubiana/Antonio Guterres. TT
undefined

Urvattnat men inte total besvikelse – så reagerar nyckelaktörer på mötet

Resultatet av klimatmötet i Madrid blev urvattnat då länderna inte kunde enas om synen på utsläppshandel. Däremot uteblev det totala fiaskot eftersom man kom överens om att klimatlöften ska skärpas löpande i stället för att bara förnyas.

BBC har sammanställt reaktioner från några av det utdragna mötets nyckelaktörer. En av dem som uttrycker besvikelse är FN:s generalsekreterare Antonio Guterres.

– Det internationella samfundet gick miste om en viktig möjlighet att visa höjda ambitioner kring begränsning, omställning och finansiering när det gäller klimatkrisen, säger han i ett uttalande.

Chiles miljöminister och klimatmötets ordförande Carolina Schmidt säger att nya generationer förväntar sig mer. Laurence Tubiana, en av arkitekterna bakom Parisavtalet, anser att tunga aktörer inte levt upp till förväntningarna vid mötet. Hon tillskriver de framgångar som ändå skett till ”en progressiv allians” bestående av små önationer och europeiska, afrikanska och latinamerikanska länder.

Igår 15:53
Läs mer om Klimatmötet i Madrid