Styrketräning gör dig stark både fysiskt och mentalt. Nordic Wellness
Nordic Wellness

Experten: Därför är styrketräning så bra för dig

Styrketräning har många positiva effekter på din hälsa. Här listar experten Monica Olsson, personlig tränare och kostrådgivare på Nordic Wellness, upp några av fördelarna.

Monica Olsson, personlig tränare och kostrådgivare på Nordic Wellness.  Privat

Du blir starkare både fysiskt och mentalt

Styrketräning gör dig stark både fysiskt och mentalt. Genom att styrketräna blir du bättre rustad att klara av vardagens utmaningar. Styrketräning är också extra viktigt för dig som har ett stillasittande jobb. Studier visar också att styrketräning leder till förbättrad sömn, mindre stress, ökad energi samt en hel del andra hälsoeffekter.

Formar din kropp och ökar din förbränning

När du styrketränar får du ökad muskelmassa vilket inte bara formar din kropp utan också ökar din förbränning.

Förebygger skador och förbättrar din hållning

Har du ont i knä eller rygg? Då är styrketräning något för dig! Det hjälper nämligen till att stärka upp musklerna kring lederna. Vill du ha en bättre hållning? Då ska du kombinera rörlighetsträning för bland annat bröstrygg och axlar samt styrketräning för bål och rygg. Denna kombination kan göra underverk för stela kontorsaxlar.

Om Nordic Wellness

Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med 226 gym i Sverige. Erbjuder gruppträning, gym, personlig träning och onlineträning. Flera anläggningar har även barnpassning, rehab och möjligheten att ta fram information om din kroppssammansättning. Alltid fritt att testa en vecka utan kostnad.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Nordic Wellness Partner

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Xi Jinping. Liu Bin / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Globala spridningen

Analys: ”Kommunistpartiet kommer ta sig ur krisen”

Spridningen av coronaviruset covid-19 har utvecklats till något som kan öka det kinesiska folkets skepsis mot systemet, skriver DN:s Marianne Björklund. Bilder på överfulla sjukhus, rapporter om brist på utrustning och tystade röster som varnade för viruset är några av faktorerna som kan väcka kinesernas missnöje mot Xi Jinping, enligt henne.

”Vissa har jämfört hur viruset hanterats med Tjernobyl, kärnkraftsolyckan i Ukraina som mörkades av Sovjetunionen och fick Gorbatjov att inleda en reformprocess”, skriver hon.

Rory Truex på The Atlantic drar också paralleller till Tjernobyl, men ser det snarare som omvärldens önsketänkande förhoppningar om att den kinesiska regimen en gång för alla ska falla. Kommunistpartiet kommer enligt honom lyckas ta sig ur det här genom en rad åtgärder som man alltid tar till vid systemhotande kriser – som att överkompensatoriskt agera, i det här fallet med hela städer som stängts ner, samt tystandet av alla kritiska röster.

”Frågan är om det kinesiska folkets lidande fått någon högt uppsatt i Kommunistpartiet att tänka om”, skriver han.

Igår 21:33
Anställda i ansiktsmasker i den återöppnade Applebutiken i Peking i fredags. Mark Schiefelbein / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Apple vinstvarnar: Lägre intäkter på grund av viruset

Apple meddelar att man inte kommer att nå de intäkter man förutspått i sin guidning för detta kvartalet, rapporterar CNBC. Orsaken uppges vara att både leveranser av Iphone-telefoner och efterfrågan i Kina minska till följd av det nya coronaviruset.

Trots att man öppnat sina produktionsanläggningar i Kina igen så går det långsammare än väntat att komma igång med produktionen, enligt Apple.

Apples guidning låg på mellan 63 och 67 miljarder dollar, rapporterar Reuters.

Kvartalet, det andra i Apples brutna räkenskapsår, tar slut i mars.

Igår 23:08
Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Skarsgårds film ställs in på grund av coronaviruset

Familjen Skarsgårds film ”What remains”, en samproduktion med kinesiska intressenter, kommer inte bli av på grund av coronaviruset covid-19, skriver TT. Orsaken är att kinesiska filmindustrin fått dåligt med pengar efter att biljettförsäljningen sjunkit avsevärt i Kina sedan viruset började spridas i landet.

Gustaf Skarsgård skulle ha spelat huvudrollen. Stellan Skarsgård skulle ha haft en mindre roll. Frun Megan Everett Skarsgård har skrivit manus tillsammans med den kinesiske regissören Ran Huang.

Igår 18:45
Läs mer om Coronaviruset
Arkivbild: Bezos anslöt sig i höstat till ”the Climate Pledge”, med målet att uppfylla kraven i Parisavtalet tio år i förväg Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN
Klimatförändringarna

Jeff Bezos satsar miljarder mot klimatförändringar

Amazongrundaren Jeff Bezos kommer att skänka 10 miljarder dollar, motsvarande nära 100 miljarder kronor, för att stödja forskare, aktivister och organisationer som arbetar för att minska effekterna av klimatförändringarna.

”Klimatförändringarna är det största hotet mot vår planet. Jag vill arbeta tillsammans med andra både för att stärka kända sätt och utforska nya sätt att bekämpa de förödande effekterna”, skriver han på Instagram.

Amazon, där Bezos är vd, är en stor utsläppare av koldioxid, rapporterar CBS News. Förra året släppte bolaget ut lika mycket koldioxid som Hongkong. Förra året meddelade Amazon att man ska arbeta mot att 100 procent av dess energianvändning ska komma från förnyelsebara källor.

Igår 23:32
Luchon-Superbagnères. ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
undefined

Mildväder i Pyrenéerna – nu flygs snö in i helikopter

Temperaturer på över tio grader har resulterat i gröna backar i skidorten Luchon-Superbagnères i franska Pyrenéerna. Därför har kommunfullmäktige gett grönt ljus till att flyga in snö med helikopter från platser högre upp i bergen.

Kommunen hävdar att anläggningen riskerade att behöva hålla stängt under sportlovet, och att 50–80 jobb räddas av beslutet. Men kritiken från miljövänner är hård.

– I stället för att anpassa oss till den globala uppvärmningen står vi här inför ett dubbelt problem: Något som kostar mycket energi, som bidrar till global uppvärmning och som dessutom bara är till för en elit som har råd, säger Bastien Ho från miljöpartiet De gröna till fransk tv, enligt TT.

Igår 10:43
Läs mer om Klimatförändringarna

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund