NetOnNet

Experten: ”Trenden går mot större skärmar”

Är det dags att investera i ny tv? Med dagens teknik kan du ha en superstor skärm utan att oroa dig för att den stör inredningen eller ger ögontrötthet.

– Trenden går mot större skärmar. Under de sista åren har design också blivit en nyckelfaktor eftersom man vill att tv:n ska vara mer än en tv, säger Henrik Ekelund, sortiment- och försäljningschef på NetOnNet.

Hans tips är att först och främst tänka över vilken funktion tv:n ska ha. Streamar du mycket innehåll? Ser du mycket sport och vill se varje detalj i spelet? Eller letar du efter en tv med optimerade funktioner för gaming?

Henrik Ekelund lyfter fram Samsung QLED TV och Q7-modellen som ett köpvärt alternativ om du vill göra allt ovanstående. Designen är dessutom i toppklass.

– En annan viktig faktor när man ska köpa tv är placeringen. Många missar att det i dag finns flera olika möjligheter med allt från snygga golvstativ till väggmontering extremt tätt intill väggen.

100 procent färgvolym

Samsungs Quantum Dot-teknologi innebär att ett tunt lager av nanopartiklar omvandlar ljuset i skärmen till en miljard färgnyanser. Det ger djup svärta, rena färger och verklighetstrogna detaljer. Materialet är icke-organiskt vilket ger klara, livfulla färger under många år framöver.

– En annan stor fördel med QLED TV är att du inte riskerar skärminbränning. Quantum Dot-tekniken har även en ljusstyrka som möjliggör 100 procent färgåtergivning. Samsung erbjuder dessutom 10 års skärminbränningsgaranti.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

NetOnNet Partner

Toppnyheter

Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson i en helikopter över Hongkong 2013.  Andrew Parsons / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Storbritanniens framtid

Analys: Skakigt grepp om makten för Boris Johnson

Enligt hans anhängare var valet av Boris Johnson som Torypartiets ledare och Theresa Mays efterträdare på premiärministerposten ett mandat för hans visioner för brexit, skriver Lewis Goodall i en analys för Sky News.

Men den här regeringens grepp om makten är skakigare än på årtionden menar Goodall. Han skriver att Johnson har ett starkt stöd men att han inte har mandat från alla – varken väljare eller parlamentsledamöter. Det är inte säkert att ledamöterna tar instruktioner från sin lokala partiledning.

”De flesta tycker att insatserna för en hård brexit är så höga att de inte kommer att bry sig”, skriver han och pekar på att många inom partiet faktiskt också röstade emot honom.

Oavsett vad man tycker om Boris Johnson kommer valet av honom att beröra dig, skriver BBC:s politiska kommentator.

”Nu är han Torypartiets kung och brexitörerna är hans hov”, skriver hon.

1 tim
TOBY MELVILLE / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister

Boris Johnson väljs till Torypartiets ledare och Storbritanniens nya premiärminister med bara tre månader till ny brexit-deadline. Johnson fick 92 153 röster mot Hunts 46 656 röster vilket motsvarar 66 procent mot 34 procent av rösterna.

Boris Johnson tackar Torypartiet och Theresa May i sitt segertal och säger att Jeremy Hunt var en ”formidabel” motståndare.

Johnson säger att han läste i morse i Financial Times att han står inför ett av de mest avskräckande uppdragen någon kan få inför brexit och frågar publiken: ”Känner ni er avskräckta? Ni ser inte avskräckta ut.”

– Vi kommer att ge energi till landet och vi kommer att genomföra brexit, säger han inför publiken.

– Kampanjen är över, nu börjar jobbet!

Följ rapporteringen i länkarna nedan.

2 tim
Boris Johnson. NIKLAS HALLE'N / AFP
undefined

Ministrar flyr BoJo:s ledarskap – flera avgår

När det stod klart att Boris Johnson tar över som Torypartiets nya ledare avgick justitieminister David Guake, meddelar han på Twitter.

Han är en i raden som antingen hotat avgå eller lämnat i samband med att det står klart att Boris Johnson tar över som premiärminister efter Theresa May.

Inför att Boris Johnson väntades utses avgick bland andra utbildningsminister Anne Milton. Hon skrev i ett brev till Theresa May att hon är allvarligt oroad över att lämna EU utan ett avtal, något Johnson inte utesluter.

1 tim
Läs mer om Brexit
Brexit Röster om nya Toryledaren
Boris Johnson. Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Röster om nya Toryledaren

”Johnson står inför samma brexitproblem som May”

Storbritanniens nyvalde premiärminister Boris Johnson kommer få svårt att bilda en balanserad regering, eftersom flera av Theresa Mays ministrar redan har avgått eller uppgett att de tänker göra det. Det säger brittiska valexperten John Curtice till TT.

Boris Johnson har också lovat att dra Storbritannien ur EU senast den 31 oktober – med eller utan avtal. Men här står han inför samma problem som ledde till Theresa Mays avgång, menar Curtice.

– Kan han öppna förhandlingarna igen med EU? Inte solklart. Kan han få ett avtal godkänt av underhuset? Inte solklart. Kan han få underhusets godkännande att lämna utan avtal? Inte solklart.

13 min
Boris Johnson och Donald Trump. Kevin Lamarque / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Politiker gratulerar och utmanar – ”Vågar BoJo?”

”Han kommer bli suverän”, skriver Donald Trump på Twitter när han gratulerar Boris Johnson till segern och posten som Storbritanniens nästa premiärminister.

Brexitpartiets ledare Nigel Farage både gratulerar och utmanar Johnson när han skriver på Twitter. ”Jag önskar honom lycka till som premiärminister och med sitt löfte om en brexit till varje pris. Har han modet att leverera?”, undrar Farage.

Londons borgmästare gratulerar och säger sig hoppas på framtida samarbete i flera frågor, men säger samtidigt att han inte kommer sluta kritisera brexit.

EU:s chefsförhandlare för brexit, Michel Barnier, skriver att han ser fram emot framtida samarbete kring brexit.

2 tim
Hans Dahlgren  Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Svenska EU-ministern: Vill ha fortsätt god relation

Sveriges EU-minister Hans Dahlgren säger till Sveriges Radios Ekot att han hoppas på en fortsatt god relation mellan Sverige och Storbritannien efter att det står klart att Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister.

"Sverige har ett väldigt nära samarbete med Storbritannien och det vill vi fortsätta ha. Nu är ju frågan om man kommer att krascha ut ur unionen, med de negativa konsekvenser det kommer att få" säger han till SR.

Han säger också att frågan om gränsen mellan Nordirland och Irland nu står på agendan.

2 tim
Läs mer om Brexit