NetOnNet

Superstora tv-skärmar – inte längre ett problem

Tror du att en superstor tv-skärm kommer att ta mycket plats och förstöra inredningen? Då är det dags att tänka om.

Med Samsungs QLED TV-modeller har inte rummets storlek någon betydelse för valet av tv. Förutom en skarp och verklighetstrogen bildkvalitet har QLED TV nämligen funktioner som gör att du enkelt kan integrera tv:n i ditt vardagsrum.

En av dessa är Ambient Mode som gör att du inte behöver se en stor svart yta när du inte använder din QLED TV. Med ett knapptryck kan du istället visa interaktiva bakgrundsbilder, ladda upp egna kollage eller skapa en integrerad bild av din befintliga vägg. Du kan också visa nyhetsuppdateringar och klocka mot neutral bakgrund.

Frihet när du möblerar

Sladdtrasslet har lösts med en annan Samsung-innovation: One Invisible Connection. Med en enda transparant kabel ansluts både el och och data till One Connect Box, som kan placeras på bekvämt avstånd från skärmen. I One Connect Box ansluts externa spelkonsoller eller antennkabel.

Med QLED TV följer en 5 meter lång transparent kabel, men du kan också köpa till en 15 meter lång kabel som gör det möjligt att placera One Connect Box i ett annat rum. Det ger dig ännu mer frihet när du inreder.

Utöver dessa funktioner har QLED TV hyllats för framstegen inom bildkvalitet. Med skarpa och levande detaljer kan du njuta av en mer intensiv tv-upplevelse, även på nära håll.

Fakta: Samsungs skärminbränningsgaranti

Med Samsung QLED TV kan du säga farväl till inbränningsskador.

När du köper en 2018 QLED TV ingår 10 års garanti mot inbränningsskador. Garantin är giltig från inköpsdatum.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

NetOnNet Partner

Toppnyheter

Håkan Juholt och Stefan Löfven. TT
Socialdemokraternas framtid

Faran med att byta ut Löfven: En Juholt-situation

Två faktorer talar mot att S kommer att byta ut Stefan Löfven som partiledare före nästa val, skriver DN. Dels att det innebär att hela regeringen måste avgå, med en osäker statsministersomröstning i riksdagen som följd, och dels att det inte finns någon tydlig efterträdare.

Widar Andersson (S), chefredaktör på Folkbladet, menar att det finns en rädsla för att byta ut Löfven utan ett tydligt alternativ, med tanke på hur det gick när Håkan Juholt ledde partiet.

– Det kan gå väldigt snett. Man vill för sitt liv undvika ett ordförandeval som kan gå hur som helst, säger han.

I takt med att S tappat stöd har Löfvens ordförandeskap blivit allt mer ifrågasatt. Men Löfven själv menar att han sitter säkert.

– Jag har väldigt starkt stöd i partiet, jag upplever inget annat än starkt stöd, säger han till TT.

22 min
Stefan Löfven. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Löfven: Alternativet till januariavtalet en katastrof

Stefan Löfven säger sig känna ett starkt stöd inom Socialdemokraterna, trots att flera röster på senare tid höjts om att han bör lämna som partiledare före nästa val. Det säger han i en intervju med Expressen, där han också försvarar januariavtalet med C och L.

Avtalet har bland annat fått kritik för att det innehåller förändringar i arbetsrätten. Men enligt Löfven hade alternativet, en borgerlig regering som fått genomföra sin politik, varit ännu sämre.

– Vi får alltid göra kompromisser i avtal men alternativet hade varit en katastrof för svenska löntagare, säger han.

En rundringning som DN gjort visar att det ännu inte finns några breda krav på Löfven avgång, men att det, med tidningens ord, ”börjar mullra”.

1 tim
Stefan Löfven/Göran Greider TT
undefined

Greider: ”Löfven bör avgå i god tid före nästa val”

Statsminister Stefan Löfven gör klokt i att ställa sin plats till förfogande och låta någon annan ta över i samband med Socialdemokraternas partikongress nästa år, anser Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider.

– Han bör inte leda S i nästa valrörelse. Han är alltför märkt av januariavtalet och får svårt att mobilisera de egna väljarna, säger han till Expressen.

Tidningen har talat med flera profilerade S-debattörer som bitvis har olika syn på stödet för Löfven och januariavtalet.

Idag 07:11
Läs mer om Socialdemokraternas framtid
Illustrationsbild Åserud, Lise / TT NYHETSBYRÅN
Swattinglarmen

Våg av falska gisslanlarm mot datorspelande kvinnor

Polisen har under de senaste veckorna ryckt ut på åtminstone tre falska larm om gisslansituationer, skriver TT. I samtliga fall har personen som skickat in larmet uppgett att dennes granne hölls instängd i sin bostad. Men när polisen kommit dit för att bryta upp dörren har i stället en förvånad kvinna öppnat.

Kvinnorna har en sak gemensamt: De satt alla och spelade datorspel, vilket de livesände på internet, när larmen kom in. Eftersom de samtidigt filmade sig själva kunde andra se när polisen kom hem till dem.

Polisen misstänker att de som skickat in larmen ägnar sig åt så kallad swatting. Det innebär att man genom falsklarm försöker få polisens insatsstyrka att skickas till en plats.

1 tim
Illustrationsbild. FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kvinnornas föräldrar fick sms om att döttrarna dött

Föräldrarna till de kvinnor som utsatts för falska gisslanlarm har fått sms om att deras döttrar avlidit, skriver SVT Nyheter Väst. De falska dödsbesken skickades i samband med gisslanlarmen och hade ”polisen” som avsändare.

Kvinnornas föräldrar chockades av meddelandena.

– Att någon då hade skrivit detta för skojs skull, det tycker jag är det allvarligaste brottet, säger Marlene Andersson Wikman vid polisen i Skaraborg till SVT Nyheter Väst.

Polisen har under de senaste veckorna ryckt ut på åtminstone tre falska larm om gisslansituationer, skriver TT.

30 min
Läs mer om Swattinglarmen
Annika Wallenskog. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kommunernas intäkter

SKR: Pengarna är välkomna – men inte avgörande

De 2,5 miljarder extra som kommuner och regioner får via dagens beslut i riksdagen spelar i de flesta fall ingen avgörande roll för deras ekonomi. Det säger Annika Wallenskog, chefekonom på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

– Alla pengar som fyller på är av nytta, men de 2,5 miljarderna är inte avgörande, säger Wallenskog till TT.

Hon menar att bara en handfull av Sveriges kommuner har så akuta problem att de kan få bekymmer med sin likviditeten utan ett extra ekonomiskt tillskott.

2 tim
Riksdagen Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Riksdagen har klubbat kommunernas extrapengar

Riksdagen har nu slutligen sagt ja till oppositionens förslag om att skjuta till 2,5 miljarder kronor extra till kommuner och regioner, skriver TT.

Tillsammans med de fem miljarder som regeringen och samarbetspartierna utlovat kommer kommuner och regioner få 7,5 miljarder kronor extra i ändringsbudgeten som presenteras senare i år.

För att finansiera oppositionens extrapengar stryks reformen utvecklingstid, en ny variant av friåret som MP drev igenom under januariförhandlingarna, samt C:s förslag om ingångsavdrag planerad nedsättning av arbetsgivaravgifterna för småföretag som anställer personer som står långt från arbetsmarknaden.

2 tim
Annika Andersson, Vilhelminas kommunalråd. Vilhelmina kommun/TT
undefined

Kommunen tvingas låna miljoner för att betala löner

Vilhelminas ekonomi är i botten och nu vill kommunstyrelsen låna cirka 60 miljoner för att klara årets löpande utgifter, som till exempel att betala ut anställdas löner, skriver Dagens Samhälle.

Det är en mycket stor summa i en liten kommun med endast 6 700 invånare.

– Det är fruktansvärt. Jag trodde aldrig att vi någonsin skulle hamna i en sådan situation, säger kommunalrådet Annika Andersson (C) till Dagens Samhälle.

Efter flera goda år, bland annat tack vare bidrag från staten för flyktingmottagning, rasade kommunens ekonomi 2018. Några av Vilhelminas stora kostnader finns inom utbildningsnämnden och inför nästa kommunfullmäktige föreslås att flera skolor läggas ner.

Idag 09:56
Läs mer om Kommunernas intäkter
Presidentvalet i USA Primärvalen 2020
Bernie Sanders och hans supportrar. Patrick Semansky / TT NYHETSBYRÅN
Presidentvalet i USA Primärvalen 2020

Sanders i klar ledning för att bli presidentkandidat

Vermontsenatorn Bernie Sanders har nu en klar ledning över sina rivaler i kampen om att bli Demokraternas kandidat i höstens presidentval i USA. Detta enligt en opinionsundersökning som gjorts på uppdrag av Washington Post.

Stödet för Bernie Sanders på nationell nivå ligger nu på 32 procent. Förre vicepresidenten Joe Biden har 16 procents stöd, miljardären Michael Bloomberg ligger på 14 procent och Elizabeth Warren på 12 procent.

Pete Buttigieg, som legat hack i häl med Bernie Sanders i nomineringsvalet i Iowa och primärvalet i New Hampshire, ligger nationellt på femte plats.

3 tim
Mike Bloomberg höll ett kampanjmöte i Virginia i helgen. James H. Wallace / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Vill visa att han kan vara tuff mot Wall Street”

Michael Bloombergs förslag om hårdare regler för banker och andra finansinstitut är ett försök att visa att han kan vara hård mot Wall Street, trots sina band till finansbranschen. Det konstaterar Politicos Victoria Guida.

Samma linje är CBS News Aimee Picchi inne på. Bloomberg började på Wall Street på 1970-talet som obligationshandlare och han har byggt sin förmögenhet på ekonominyhetstjänsten som bär hans eget namn och som används av finansmarknaden. Picchi noterar också att Bloombergs linje nu går på tvärs med hur han argumenterade när han var borgmästare i New York för tio år sedan. Då motsatte han sig ett nytt regelverk riktat mot finanssektorn, med motiveringen att det skulle slå mot den ekonomiska tillväxten.

Idag 04:59
Läs mer om Presidentvalet i USA
Stefan Löfven.  Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Palmemordet

Löfven hoppas på svar: Vi behöver inte mer gissningar

Statsminister Stefan Löfven (S) välkomnar uppgifterna om att ett slutgiltigt svar kring Palmemordet kan vara på gång.

– Jag hoppas att det är så, vi behöver inte mer teorier eller gissningar. Alla vill ha ett svar, säger Löfven till TT om uppgifterna att åklagaren i fallet troligtvis fattar beslut i åtalsfrågan under första halvåret i år.

Han vill själv inte spekulera kring vilka nya uppgifter utredningen kan komma att presentera och säger att han själv inte har fått någon förhandsinformation.

3 tim
Olof Palmes grav. NORA LOREK / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analyser: ”Efter 34 år blir det något slags avslut”

Chefsåklagare Krister Petersson var ett intressant val av ny Palmeåklagare för tre år sedan och med honom som styrman för utredningen har risken för nya irrfärder varit minimal. Det skriver Fredrik Sjöshult på Expressen.

Enligt honom pekar allt mot att förundersökningen läggs ned med motiveringen ”misstänkt avliden” – annars skulle personen varit gripen, anhållen och häktad, menar Sjöshult.

Han tror inte att en kedja av indicier skulle vara tillräckligt för åklagarens beslut, utan menar att det måste röra sig om nya starka bevis. Har vapnet hittats? Eller har nya DNA-tester med ny teknik lyckats hitta spår som missats förut?

Lena Mellin på Aftonbladet vet inte vad som händer efter chefsåklagare Krister Peterssons ”sensationella uttalande”, mer än att det till slut kommer att bli ett slags avslut.

”Efter 34 år kommer vi få åklagarens, väl styrkta får vi hoppas, berättelse om vad som hände. Det känns mycket bra”, skriver hon.

Igår 22:48
Läs mer om Palmemordet
Stefan Löfven (mitten) lämnar EU-nämndens sammanträde på onsdagen Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska EU-avgiften

Löfven: Kommer att bli tufft – vi står långt ifrån varandra

Statsminister Stefan Löfven tror att förhandlingarna om den nya EU-budgeten kommer att bli tuffa.

– Vi står långt ifrån varandra, säger han enligt TT.

När det gäller det nuvarande förslaget från Europeiska rådets ordförande Charles Michel så kallar han det för ”oacceptabelt” för Sverige.

Tidigare under onsdagen träffade statsministern riksdagens EU-nämnd, som gav honom godkänt för sin strama linje inför toppmötet de kommande dagarna, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Sverige, som är en nettobetalare till EU, vill hålla nere sin EU-avgift och behålla den avgiftsrabatt vi har i dag.

44 min
Statsminister Stefan Löfven (S) intervjuas efter EU-nämndens sammanträde om EU-budget på onsdagen Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

EU-källa: Sverige kan bara driva ett eller två krav

Sverige måste prioritera ett eller två krav i de kommande förhandlingarna om EU:s långtidsbudget. Det säger en EU-källa till Direkt.

– Annars får de inget.

En av de stora striderna väntas stå mellan nettobetalare och nettomottagare. Storbetalaren Storbritannien har ju lämnat unionen och Sverige har, tillsammans med Tyskland, Danmark, Nederländerna och Österrike krävt att få fortsatta rabatter på EU-avgifterna.

3 tim
Läs mer om Svenska EU-avgiften

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund