NetOnNet

Superstora tv-skärmar – inte längre ett problem

Tror du att en superstor tv-skärm kommer att ta mycket plats och förstöra inredningen? Då är det dags att tänka om.

Med Samsungs QLED TV-modeller har inte rummets storlek någon betydelse för valet av tv. Förutom en skarp och verklighetstrogen bildkvalitet har QLED TV nämligen funktioner som gör att du enkelt kan integrera tv:n i ditt vardagsrum.

En av dessa är Ambient Mode som gör att du inte behöver se en stor svart yta när du inte använder din QLED TV. Med ett knapptryck kan du istället visa interaktiva bakgrundsbilder, ladda upp egna kollage eller skapa en integrerad bild av din befintliga vägg. Du kan också visa nyhetsuppdateringar och klocka mot neutral bakgrund.

Frihet när du möblerar

Sladdtrasslet har lösts med en annan Samsung-innovation: One Invisible Connection. Med en enda transparant kabel ansluts både el och och data till One Connect Box, som kan placeras på bekvämt avstånd från skärmen. I One Connect Box ansluts externa spelkonsoller eller antennkabel.

Med QLED TV följer en 5 meter lång transparent kabel, men du kan också köpa till en 15 meter lång kabel som gör det möjligt att placera One Connect Box i ett annat rum. Det ger dig ännu mer frihet när du inreder.

Utöver dessa funktioner har QLED TV hyllats för framstegen inom bildkvalitet. Med skarpa och levande detaljer kan du njuta av en mer intensiv tv-upplevelse, även på nära håll.

Fakta: Samsungs skärminbränningsgaranti

Med Samsung QLED TV kan du säga farväl till inbränningsskador.

När du köper en 2018 QLED TV ingår 10 års garanti mot inbränningsskador. Garantin är giltig från inköpsdatum.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

NetOnNet Partner

Toppnyheter

EU-valet Svenska slutspurten
Annie Lööf. Expressen tv
EU-valet Svenska slutspurten

Lööf: ”Relationen till Ulf Kristersson är relativt god – men inte som förra året”

Centerpartiets partiledare Annie Lööf beskrev relationen till M-ledaren Ulf Kristersson som ”relativt god” när hon gästade Expressen/DI:s ”uppesittarkväll” inför EU-parlamentsvalet.

– Det är klart att det inte är som för ett år sedan, sa Lööf.

C-ledaren tror på ett högt valdeltagande i morgondagens val, framför allt bland unga svenskar. Hon säger sig ha känt av ett större intresse jämfört med föregående EU-val. Hon fick också frågor om högerpopulismens framfart inom unionen.

– Det är förödande politiska krafter som är på frammarsch, och då behöver vi liberala krafter som står upp och försvarar grundläggande principer, sa hon.

Lööf vill sätta ekonomisk press på de länder som inte står upp för EU:s grundläggande värden. Hon menar att både hennes parti och den liberala Alde-gruppen, som Centern ingår i, går till val på det.

1 tim
Jimmie Åkesson och Stefan Löfven. TT
EU-valet Svenska slutspurten

Ordkrig mellan Löfven och Åkesson: ”Du förstår inte”

Opinion Ibland försöker högerextrema partier efterlikna socialdemokraters retorik för att locka arbetarväljare, men i parlamenten röstar de sedan gång på gång emot löntagarnas intressen – så även SD. Det skrev Stefan Löfven på Aftonbladet debatt i går, vilket har startat en hård ordväxling partierna emellan.

Dimridåer, svarade SD-ledaren Jimmie Åkesson. Han menar att Löfven har varit pådrivande i frågan om EU:s sociala pelare, vilket skulle ge unionen ökad makt över socialpolitiken i medlemsländerna. Enligt SD-ledaren hade det varit ”ett direkt hot mot den svenska arbetsmarknadsmodellen”.

”Sanningen är tyvärr att det är länge sedan svenska socialdemokrater satte svenska arbetare främst”, skrev Åkesson.

Löfven avslutar nu replikväxlingen.

”Det Jimmie Åkesson och många andra på högerkanten i politiken inte förstår är att när ett land frångår det sociala ansvaret för sina medborgare så blir det hela Europas sociala problem”, skriver han.

2 tim
Läs mer om EU-valet
EU-valet Europa röstar
Eamon Ryan, ledare för Irlands gröna parti. TT/Wikimedia
EU-valet Europa röstar

Irlands gröna parti tackar klimatstrejkande unga

Irlands gröna parti ser ut att nå oväntat stora framgångar i EU-parlamentsvalet. Enligt en vallokalsundersökning kan partiet, som inte suttit i parlamentet på 20 år, få tre av landets 13 mandat, skriver Reuters.

I ett uttalande skriver partiledaren Eamon Ryan att det är för tidigt att jubla men att undersökningen är mycket upplyftande. Han menar att den senaste tidens klimatstrejker har gynnat partiet och att en ”våg av grönt tänkande” sveper över Europa.

– Det beror på de unga som ställt sig upp och sagt att vi måste skydda vår framtid, säger Ryan i en intervju med statliga tv-bolaget RTE.

2 tim
Affischer inför valet i belgiska Wuustwezel. Virginia Mayo / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
EU-valet Europa röstar

Belgiska vänstern kan göra debut i EU-parlamentet

Belgien hör till de länder som håller EU-val under söndagen. Mätningar visar att Arbetarpartiets Marc Botenga kan vinna en plats i parlamentet. Det skulle i så fall innebära att Belgien för första gången någonsin får en ledamot i partigruppen GUE/NGL där bland annat svenska vänsterpartiet ingår, skriver EU Observer.

Även landets gröna partier har fått ett uppsving under valrörelsen och de rider också på vågen av klimatdemonstrationer och -strejker bland Belgiens unga.

En av de mer framträdande politikerna i den belgiska valrörelsen är Guy Verhofstadt, som leder den liberala partigruppen i EU-parlamentet, Alde. Hans flamländska liberalkonservativa parti ser ut att säkra ett mandat, vilket innebär att Verhofstadt får sitta kvar en mandatperiod till.

1 min
EU-parlamentet i Strasbourg. Arkivbild. HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Europa röstar

Fortsatt manlig dominans bland EU-parlamentariker

Andelen kvinnliga ledamöter i EU-parlamentet har ökat med åren. Efter det senaste valet 2014 var 36,4 procent av de som valts in kvinnor, vilket är en ökning med 35,5 procent från valet 2009. Det skriver TT.

Men fortfarande är männen överrepresenterade. En förklaring till varför det ser ut så är skillnader mellan medlemsländer, men också att de politiska partierna har monopol på nomineringar.

– Det är partierna och deras brist på inkluderande som är problemet här, säger statsvetaren Drude Dahlerup till nyhetsbyrån.

1 tim
Läs mer om EU-valet
EU-valet Omni guidar
Så här många mandat har respektive medlemsland i EU-parlamentet. Riksdagens illustration
EU-valet Omni guidar

Blickarna vänds mot större länder när Sverige röstar

I morgon röstar svenskarna i EU-valet, men världens blickar vänds troligen mot länder som har mer makt i parlamentet. De svenska partierna kämpar om 2,7 procent av platserna i Bryssel, eller 20 mandat.

När EU-valet går in i sitt avslutande skede i morgon ska också stora länder som Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Polen rösta. Politikerna där gör upp om 96, 74, 73, 54 respektive 51 mandat, drygt 45 procent av alla mandat i parlamentet. Antalet ledamöter från varje land beror på befolkningsmängden.

Efter valet kommer politikerna att dela upp sig i olika partigrupper. För tillfället är den konservativa gruppen EPP störst, följt av den socialdemokratiska gruppen S&D.

Efter att Storbritannien har lämnat EU sjunker antalet platser i parlamentet från 751 till 705, samtidigt som Sverige går från 20 mandat till 21. Då kommer alltså 3,0 procent av stolarna att vara svenska.

1 tim
Läs mer om EU-valet
EU-valet Reaktioner på valet i Sverige
Demonstranter vill att klimatet prioriteras. Arkivbild. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Reaktioner på valet i Sverige

TV4/Sifo: Miljöfrågan viktigast inför EU-valet

Svenska väljare tycker att miljö och klimat är den viktigaste frågan inför EU-valet på söndag. Det visar en Sifo-undersökning som har gjorts på uppdrag av TV4 Nyheterna. På andra plats kommer invandring- och flyktingfrågan.

Men vilket ämne som engagerar mest spelar roll beroende på var du bor i landet. I Göteborg och Malmö kommer i stället flyktingfrågan i topp.

– I Malmö och Göteborg har vi en betydande segregering, vi har många invandrare och flyktingar. Det är säkert det som är förklaringen, säger statsvetaren Anders Sannerstedt till TV4.

3 tim
Jan Bjärnum, Bromma.  Jenny Rydberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Reaktioner på valet i Sverige

Väljare: ”Om man inte röstar kan man inte klaga”

Det är självklart att rösta i EU-valet. Det tycker den 75-åriga väljaren Jan Bjärnum som säger till TT att han följer debatten noggrant inför valet i morgon.

– Om man inte röstar kan man inte heller klaga på något, säger han.

Både Lars Lidman och Siv Brännström Lidman har redan röstat och säger till nyhetsbyrån att det inte var svårt att välja parti.

– Vi behöver jobba tillsammans i EU för att få mer klokskap, säger Siv Brännström Lidman.

Lars Lidman säger att migrationsfrågan är viktig eftersom den delar högern och vänstern.

– Vi är för en kontrollerad invandring, för det är viktigt att hjälpa, säger han.

Idag 10:56
Läs mer om EU-valet
MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

Robin Söder frälser Blåvitt – avgör derbyt på övertid

Inbytte Robin Söder blev stor derbyhjälte för sitt IFK Göteborg när han gjorde 2–1 mot Häcken i matchens slutskede.

– Skönt att ta tillvara på läget när man får det, säger han till C More.

Blåvitt fick en drömstart när Lasse Vibe satte första målet efter bara nio spelade minuter. Därefter låg Häcken på för en kvittering, men såg ut att få det tuffare när Ahmed Yasin fick rött kort i mitten av den andra halvleken.

Bara några minuter senare kunde dock hemmalaget göra 1–1 när Alexander Jeremejeff tryckte in sin egen retur i mål. Och så såg matchen ut att sluta – innan Robin Söder klev fram och nickade in det avgörande målet i 97:e minuten.

2 tim
Guillermo Molins.  LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

MFF körde över Eskilstuna – Molins tvåmålsskytt

Serieledande Malmö FF körde över bottenlaget AFC Eskilstuna hemma på Stadion med 5-0.

Anfallaren Guillermo Molins gjorde sin första tävlingsstart på Stadion på över tre år och tackade för förtroendet genom att sätta två mål.

Segersiffrorna hade kunnat bli ännu större – i början av den andra halvleken fick MFF en straff som AFC-målvakten Ole Söderberg kunde putta ut till hörna. Marcus Antonssons straffmiss var Malmös fjärde för säsongen. Han revanscherade sig dock kort därefter genom att nicka in ett inlägg från Eric Larsson.

Övriga målskyttar i matchen var Sören Rieks och Anders Christiansen.

5 tim
Läs mer om Herrallsvenskan 2019
Brexit Storbritanniens framtid
Nigel Farage i samband med att han röstade i EU-valet. Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Nigel Farage kan utredas av EU efter miljondonationer

Den brittiska politikern Nigel Farage kan utredas av Europeiska byrån för bedrägeribekämpning, Olaf, som för tillfället ser över saken. Det skriver The Guardian.

Men det innebär inte att ”individerna i fråga är skyldiga till några oegentligheter”, säger EU-generaldirektoratet, som poängterar att man respekterar det faktum att Farage är oskyldig till dess att motsatsen är bevisad.

Europaparlamentet öppnade tidigare i veckan en utredning av Farage efter avslöjanden om att politikern mottagit gåvor på cirka 450 000 brittiska pund, omkring 5,5 miljoner kronor, från försäkringsmagnaten Aaron Banks. Gåvorna ska ha delats ut under året som följde brexitomröstningen. Pengarna redovisades inte, vilket bryter mot parlamentets regler.

Farage är aktuell som grundare och partiledare av Brexitpartiet som ser ut att bli största parti i det brittiska EU-parlamentsvalet.

2 tim
Matt Hancock. HANNAH MCKAY / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Storbritanniens framtid

Matt Hancock vill ta över efter May: ”Brutalt ärlig”

Matt Hancock, för närvarande brittisk sjukvårdminister, ger sig in i striden om vem som ska ta över det konservativa Torypartiet när Theresa May avgår, rapporterar brittiska medier.

I en intervju med BBC säger Hancock att att han tänker vara ”brutalt ärlig” om vad som krävs för att få till brexit om han blir landets premiärminister.

Hittills har fem personer tillkännagivit att de är redo att kandidera om partiledarposten, skriver BBC. Förutom Hancock kandiderar Jeremy Hunt, utrikesminister, Rory Stewart, minister för internationell utveckling, Boris Johnson, tidigare utrikesminister och Esther McVey, tidigare arbetsmarknadsminister.

4 tim
Boris Johnson, Jeremy Hunt och Sajid Javid.  TT.
Brexit Storbritanniens framtid

Här är hetaste namnen till att efterträda Theresa May

Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson är favorittippad till att ta över efter Theresa May. Han har tidigare sagt att han ”självklart” vill bli ny partiledare och premiärminister om posterna blir lediga.

Andra namn som förekommer i spekulationerna är utrikesminister Jeremy Hunt och inrikesminister Sajid Javid, som båda har vänt i frågan om brexit och nu kan tänka sig att lämna unionen utan ett avtal, skriver TT.

Det pratas även om Andrea Leadsom, tidigare gruppledare i parlamentet för Tories, miljöminister Michael Gove och försvarsminister Penny Mordaunt.

Igår 12:59
Läs mer om Brexit
Barnens morfar Patricio Galvez och ett av barnbarnen. Cecilia Uddén/Sveriges Radio
Svenskarna i IS-kriget

Skråmo-barnens morfar: Underbart att vara hemma

I drygt en vecka har Patricio Galvez varit hemma i Sverige tillsammans med sina sju barnbarn, sedan han åkte och hämtade dem i Irak.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar han att det känns helt underbart att vara hemma igen och att allt nu handlar om att barnen ska återhämta sig.

– De är traumatiserade och sover dåligt. Vaknar på nätterna och ropar efter mamma och pappa, säger han till tidningen.

Barnens föräldrar, Galvez dotter och IS-terroristen Michael Skråmo, ska ha dött i Syrien. Familjen bor just nu på en hemlig adress i Västsverige i väntan på en vårdnadsutredning. Galvez önskan är att barnen ska få bo med släktingar.

2 tim
Uncredited / TT / NTB Scanpix
Svenskarna i IS-kriget

Svensk kvinna inför rätta för IS-koppling i Irak – riskerar dödsstraff

En svensk 29-årig kvinna misstänks för kopplingar till terrorgruppen IS och kommer att ställas inför rätta i Irak under söndagen, skriver SVT Nyheter.

Hon riskerar ett långt fängelsestraff och kan komma att dömas till döden. Sveriges ambassad i Irak bekräftar att man kommer att närvara i rätten. De uppger även att kvinnan kommer att försvaras av en privat advokat.

Kvinnan friades förra hösten från terrormisstankar men dömdes till sex månaders fängelse för att olagligt rest in i Irak. Under tiden i fängelse har dock det irakiska rättssystemet krävt att rättegången tas om.

Idag 08:23
Anhängare till IS intar Mosul under 2014.  Uncredited / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Svenskarna i IS-kriget

Maken misstänktes för att ha planerat dåd mot Vilks

Den IS-anklagade svenska kvinnan var gift med en av de män som misstänktes för att ha planerat att döda Lars Vilks under en vernissage i Göteborg 2011. Männen friades dock i domstol och dömdes enbart för brott mot knivlagen.

Maken var svensk men hade rötterna i Irak och hade liksom den terrormisstänka kvinnan anslutit sig till IS i Irak. Han dödades i samband med bombningen av Tal Afar i norra Irak under 2016.

Kvinnan har tre barn varav ett av dem fötts under den tid hon befunnit sig i Irak. Med hjälp av svenska myndigheter ska kvinnan ha lyckats skicka barnen till släktingar till den döde maken som bor i Irak.

Idag 09:07
Läs mer om Svenskarna i IS-kriget

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund