Hem
Chihuahorna Molly och Heddy provar spaghetti i Solna. Illustrationsbild utan annat än tematisk koppling till texten. (Janerik Henriksson/TT)

”Expressens kritik i takt med tiden – rena lustmord”

Expressens kulturredaktions satsning på krogkritik fortsätter att väcka reaktioner. I en krönika i DN skriver Viggo Cavling – som tidigare ansvarade för den tidningens restaurangkritik – att Expressen närmar sig ämnet som en elefant i en porslinsbutik.

”Det är förstås i takt med tiden. Det viktiga är att det blir klick på Expressens sajt och ännu fler åsikter i sociala medier”, skriver han.

I en krönika på samma tidnings ledarsida tar Lisa Magnusson upp samma ämne. Hon beskriver kritikens innehåll som ”rena lustmord” och ifrågasätter invändningar om bristande service.

”Som gäst ska man vara tacksam när man kommer till en krog där personalen inte ägnar sig åt manér eller överbetjäning. Det betyder att de har en dräglig arbetsmiljö”, skriver hon.

Kritiken mot Expressen handlar bland annat om att texterna inte följer normen för hur krogrecensioner brukar se ut, där en anonym kritiker besöker en restaurang vid flera tillfällen för att göra en så ”objektiv” bedömning som möjligt.

Exempel på Expressens krogkritik

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen