Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.  Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling

Förändringar i planlösning kan ge värdeökning

Nytt kök och badrum, nya golv eller en ommålning i vardagsrummet? Det finns en hel del man kan tänkas göra för att höja värdet på sin bostad. Men frågan är vilka förändringar som kan ge störst effekt både när det kommer till att utnyttja planlösningen på bästa sätt och att öka värdet på bostaden?

– Öppna planlösningar i lägenheter efterfrågas inte i lika hög grad i dag som förut. Att sätta in avskiljande väggar i glas i lägenheter har blivit populärt de senaste åren. Genom att bygga till en eller flera extra väggar kan du skapa fler rum och fortfarande behålla ljusinsläppet. Att skapa ytterligare ett rum i en liten lägenhet hör till de förändringar som kan öka värdet mest, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö.

Planlösningen är central för bostadspresentationen. Det är den spekulanterna riktar sin uppmärksamhet mot när det är dags att sälja. Genom att studera planlösningen kan du få en uppfattning om hur du kan nyttja bostadens ytor på bästa sätt. Finns det förvaringsutrymme under sängen? Kan du skapa avskildhet mellan sovalkov och vardagsrum genom att bygga en vägg eller skjutdörr? Kan du använda takhöjden för att skapa förvaring?

Tänk på att alltid kontakta bostadsrättsföreningen om du har planer på att göra ingrepp i den bärande konstruktionen.

Svensk Fastighetsförmedling

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Jonas Sjöstedt  Patrick Trägårdh/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Sjöstedt: Ambitionen borde vara att V sitter i regering

Vänsterpartiet borde ha ambitionen att sitta i nästa regering, säger den avgående partiledaren Jonas Sjöstedt i Ekots Lördagsintervju.

Han tror att läget i svensk politik kommer att tvinga Socialdemokraterna att förhandla med Vänsterpartiet.

– Det handlar alltid om politikens innehåll, men för mig är det helt självklart att vi vill genomföra så mycket som möjligt av vår politik, och det gör man bäst i en regering, säger han i intervjun.

Vänsterpartiet har hotat att fälla regeringen om de lägger fram förslag om en förändrad arbetsrätt och marknadshyror. I intervjun säger han även att han fått signaler om att statsminister Stefan Löfven inte kommer att utlysa ett extra val.

4 tim
Läs mer om Jonas Sjöstedts avgång
Malm under Akademiens högtidssammankomst Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krisen inom Svenska Akademien

Akademien: ”Avhoppade ledamöterna ersätts inte”

Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm säger att de två ledamöter som hoppat av från Akademiens Nobelkommitté inte ska ersättas. I stället ska en mer långsiktig lösning diskuteras, rapporterar TT.

"Vi samlar oss till slutsatser och förbereder en långsiktig form för extern expertis från och med 2021. Akademien har alltid anlitat utomstående specialister på olika språkområden, och avser utveckla en stabil struktur för det framtida arbetet", meddelar Malm.

I december meddelade de externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström att de lämnade sina uppdrag. Leandoer konstaterade bland annat att förändringsarbetet i Akademien ”går för långsamt”.

2 tim
Akademiledamöterna Kristina Lugn, Bo Ralph och Horace Engdahl. Bode.  TT, Wikipedia.
undefined

Akademien får skandalpris: ”Har trampat i klaveret”

Svenska Akademien får årets Johnny Bode-pris, som delas ut till en offentlig person som på något sätt ställt till med skandal under året. Det rapporterar Aftonbladet.

”En lika ärevördig som skandalgenererande kulturinstitution, som både historiskt och i närtid förmått att leverera det ena underhållande exemplet på organisatoriskt självskadebeteende efter det andra, därmed bevisande att man ej alltid äger smak för det man har snille”, står det bland annat i motiveringen.

Priset delas ut i skandalartisten Johnny Bode-Delgadas ära och består av ett diplom och en prissumma som sällskapets medlemmar traditionsenligt redan har festat upp.

1 tim
Läs mer om Krisen inom Svenska Akademien