Förvara maten rätt – minska ditt matsvinn
Ett överfyllt kylskåp skapar inte bara oreda, det kan också bidra till onödigt matsvinn. Här får du tips på hur du förvarar maten på bästa sätt.
Vad bör inte förvaras i kylskåpet?
All mat trivs inte i kylan, och vissa råvaror kan till och med få köldskador eller smakförändringar om de förvaras i kylskåpet. Avokado, banan, citron, lime, gurka, melon, paprika och tomat är några råvaror som trivs bäst i rumstemperatur.
Då mår maten bäst i kylen
I kylskåpet bör det vara mellan 4 till 5 grader för att kött, fisk och mejeriprodukter ska må allra bäst. Men även vissa frukter och grönsaker mår bra av att förvaras i kylskåpet. Bär, äpplen, apelsiner, vindruvor, broccoli, morot, potatis, sallad, svamp, spenat och vitlök kan förvaras i grönsakslådan.
Med LG:s kylskåpsfunktioner Linear Cooling™ minskar kylens temperatursvängningar vilket håller maten fräsch längre och med DoorCooling+™ kyls varorna ner snabbare och ger en jämnare spridning i hela kylen – även i dörrfacken.
Frys in och minska matsvinn
Ett säkert ställe att förvara mat en längre tid är i frysen. Där bromsas bakteriernas tillväxt och maten blir därför inte dålig i samma takt som i kylskåpet.
Med LG:s frysar får du riktigt mycket fryskapacitet; ända upp till 324 liter hos vissa modeller. De är också utrustade med No Frost™, en funktion som gör att du aldrig manuellt behöver frosta av din frys. En frostfri frys drar dessutom mindre energi.
