Hem
LGANNONS

Fyll kylen så här – och få godare råvaror

Under dessa tider kan det vara smart att slippa trängas i mataffären mer än nödvändigt. Här är några tips på hur du förvarar maten rätt så att dina råvaror håller längre och smakar bättre.

Kött och fisk

Den optimala temperaturen för kött och fisk är 4 till 5 grader. Då håller råvarorna betydligt längre och risken för att bli matförgiftad minskar. Förvara kött och fisk längst in vid de lägre hyllplanen, där är det oftast som kallast.

Med LG:s funktion LINEAR Cooling™ minskar temperatursvängningar så att du kan försäkra dig om att kött och fisk bibehåller en hög kvalité i kylskåpet.

Frukt och grönt

Den höga vätskehalten i frukt och grönt gör att de ofta blir dåliga om det förvaras fel. Grönsakslådan är den platsen i kylen där luftfuktigheten är som högst. Genom att ha grönsaker och frukt i grönsakslådan eller i påsar i kylskåpet kan man råda bot på halvruttna råvaror.

LG:s frukt- och gröntlådor Fresh Balancer och Moist Balance Crisper har gallermönstrade lock som ser till att innehållet i lådan behåller sin naturliga fukt och minimerar risken för kondens.

Mejeriprodukter och ägg

Till skillnad mot vad många kanske tror är kylskåpsdörren inte att rekommendera. Här varierar temperaturen nämligen mest. Använd hellre utrymmet längst in för bästa hållbarhet.

LG har dock en teknik som råder bot på det. Med DoorCooling+ är kylskåpet utrustat med ytterligare en luftkanal vid dörren. Den extra luftkanalen hjälper till att snabbare kyla ner såväl kylskåp som varor – och ger en jämnare temperatur i hela kylskåpet.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.