Juventus firar segermålet. MARCO BERTORELLO / AFP
Serie A 19/20

Galet toppmöte i Serie A när Juventus slog Napoli

Det blev ett sprakande toppmöte när Juventus tog emot Napoli på Allianz Stadium i kväll. Juventus hade en 3–0-ledning men i andra halvlek hämtade Napoli upp till 3–3 innan Juventus avgjorde på stopptid.

Danilo gav Juventus ledningen i den 16:e minuten efter en blixtrande kontring. Tre minuter senare bombade Gonzalo Higuain 2–0 mot sin gamla klubb.

I andra halvlek såg Juventus ut att punktera matchen när Cristiano Ronaldo satte 3–0 men då började upphämtningen. Kostas Manolas reducerade till 1–3 i den 66:e minuten, Hirving Lozano stötte in 2–3 två minuter senare och i den 81:a minuten satte Giovanni Di Lorenzo 3–3 efter ett frisparksinlägg från höger.

Matchen såg ut att sluta oavgjort men på stopptid slog Miralem Pjanic en frispark som Napolimittbacken Kalidou Koulibaly styrde in i eget mål, vilket avgjorde matchen.

Toppnyheter

Ann Linde (S). Arkivfoto. Magnus Andersson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Presidentvalet i Belarus

Linde: EU överens om att införa sanktioner mot Belarus

Samtliga ministrar under fredagens EU-möte är överens om att ta fram konkreta förslag på sanktioner mot Belarus, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) till DN.

– Det motstånd vi kanske hade väntat oss från vissa håll har vi lyckats argumentera bort, säger hon till tidningen.

Valresultatet i Belarus kritiserats hårt och har gett upphov till stora protester i landet.

Texten uppdateras.

2 min
Fabriksarbetare protesterade i Minsk på fredagen. Sergei Grits / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Fabriksarbetare lämnade i protest mot Lukasjenko

Hundratals arbetare samlades utanför Belarus största traktorfabrik MTZ i Minsk i protest mot valresultatet, rapporterar flera medier. Arbetarna hotar med strejk om inte ett nytt och rättvist val hålls i landet.

– Vi vägrar gå tillbaka till arbetet. Folket vägrar den här presidenten. Han är illegitim, säger fabriksarbetaren Sergej Drilevskij till New York Times.

Bilder på liknande protester bland transportarbetare, vid ett oljeraffinaderi och textilfabriker har spridits i sociala medier.

12 min
Läs mer om Presidentvalet i Belarus
Coronaviruset Svenska åtgärderna
Finer, Damberg. Arkivbilder. TT
undefined

Sarah Dawn Finer begärde samtal med Damberg

Artisterna Sarah Dawn Finer och Rickard Söderberg har haft egna samtal med inrikesminister Mikael Damberg (S) för att diskutera hur kulturen drabbas i coronakrisen. Finer hade begärt ett sådant möte i ett mejl som hon skickade till regeringskansliet i onsdags, skriver Aftonbladet.

Samtalet med ministern ägde rum dagen därpå.

På Instagram skriver Finer:

”Mycket tacksam för att jag fick möjligheten att lyfta våra frågor, önskemål och behov”.

– Att när möjlighet finns lyssna på och samtala med medborgare, näringsidkare, kulturutövare och organisationer är en naturlig del av statsrådens uppdrag, säger Mikael Dambergs pressekreterare Per Strängberg till Aftonbladet.

3 tim
Karin Wanngård (S)/Jonas Gardell.  TT
undefined

S: Jonas Gardell borde styra kulturen i Stockholm

Opinion Stockholms stads ansvar för kulturen har fått för lite uppmärksamhet i skuggan av de krav som till exempel författaren Jonas Gardell den senaste tiden riktat mot regeringen. Det skriver oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) i en debattartikel i tidningen Arbetet.

Trots en hårt coronadrabbad bransch tillför den grönblå majoriteten inte några resurser och Gardell vore ”uppenbart” att föredra i rollen som kulturborgarråd, skriver hon.

”Jag hoppas Jonas Gardell fortsätter ta debatten om kulturens villkor. Jag hoppas även att han, och andra utövare, också kräver ansvarstagande från Stockholm stad.”

5 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Norden
Tomt klassrum på Bygdøy skole i Oslo. Arkivfoto Fredrik Varfjell / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Norden

Norska FHI: Barn smittar lika mycket som vuxna

Norska Folkhälsoinstitutet FHI svänger i sin syn på barns roll i spridandet av covid-19. Detta med hänvisning till en uppdaterad rapport från EU-myndigheten ECDC, som betonar att utbrott i skolor förekommer, även om relativt få av dem har registrerats.

– Rapporten visar att barn med symptom sprider viruset i samma mängder som vuxna och kan smitta andra på samma sätt som vuxna, säger assisterande hälsodirektör Espen Nakstad till Dagbladet.

1 tim
Linda Johansen med familj på besök i värmländska Töckfors. TT
undefined

Få norrmän i Värmland: ”Råder lite Sverigeskam”

Gränshandeln i Värmland fick inte den anstormning som handlarna hade befarat inför att norska myndigheter återigen rödlistar regionen, skriver TT.

– Det är känsligt att åka hit, det råder lite Sverigeskam hemma, säger norska Linda Johansen på besök i Töcksfors.

Det är andra gången under coronapandemin som Norge stänger gränsen till Värmland. När den öppnade 25 juli ringlade köerna långa utanför butiker och systembolag på värmländska orter.

Från och med natten till lördag blir det återigen krav på karantän för norrmän som besökt Värmland och flera andra svenska regioner.

6 tim
Läs mer om Coronaviruset