Hem
Pia Sundhage. TT

Hamrén och Sundhage på bild med SDU: ”Ångerfull”

William Hahne från SDU publicerade i dag en bild på twitter där förbundskaptenerna Erik Hamrén och Pia Sundhage poserar med ungdomsförbundet. Under bilden skrev han: ”Erik Hamrén och Pia Sundhage har lett SDU till obesegrade gruppsegrare i Almedalscupen. Nu semifinal! HEJA SDU!”.
Tilltaget höjde några kritiska röster, bland annat Aftonbladets Ehsan Fadakar. ”SD:s politik går rakt emot vad Svenska Fotbollsförbundet borde stå för. Helt otroligt att Hamrén & Sundhage gör detta”, twittrade han.
Nu ångrar Sundhage att hon ställde upp på bilden.
– Det var en stor miss från vår sida, säger hon till Expressen.
– Hade jag vetat om att det var SD hade vi sagt nej till det här kortet, fortsätter hon.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Hamrén om SD-bilden: ”Det gör ont, mycket ont”

Förbundskapten Erik Hamrén förbannar sig över bilden han och Pia Sundhage tog med SDU i Almedalen. På landslagsbloggen skriver han hur de ställt upp på ett stort antal bilder under dagen och att en ”landslagströja” lurade honom att tro att allt var i sin ordning när Sverigedemokraternas ungdomsförbund kuppade till sig en bild. ”Det gör ont, mycket ont, att mina grundvärderingar ifrågasätts. Jag har alltid tagit stort avstånd från all form av mobbning, från intolerans av olikheter, från rasism, nazism mm. Det kommer jag att fortsätta med!”

Bildgroda väcker ilska: ”Jag är skitförbannad”

Fotot på Pia Sundhage och Erik Hamrén tillsammans med SDU:s ungdomsförbund är en rejäl groda. Det skriver Sportbladets Patrik Sjögren och tillägger att de båda har ett eget ansvar för att inte utnyttjas och sättas in i fel sammanhang. ”Att förbundskaptenen då åker till den största politiska samlingen i Sverige, mitt under ett brinnande valår, med inställningen att han tar kort med allt och alla bara de ber respektfullt är problematiskt. Att han sen blir ”besviken” och talar om ”brist på respekt” när folk utnyttjar det är bara naivt.” Ordföranden för Svenska Fotbollssupporterunionen, Tony Ernst, gick ut på Twitter och krävde förbundskaptenernas avgång efter att bilden började cirkulera. – Jag är skitförbannad. Det här är skandalöst, säger han till Sportexpressen.
Annons