Modellen bär bågarna CJ9021-2023 från C.Jacobsen.  LensWay
LensWay

Här är årets största glasögontrend

Överväger du att köpa ett par genomskinliga glasögon? Då ligger du helt rätt i tiden. Transparenta bågar är nämligen en av de hetaste trenderna just nu. Transparenta glasögon gör sig snygga på både män och kvinnor i alla åldrar och passar framför allt den som vill framhäva andra delar av sin outfit än just glasögonen. På så vis blir de transparenta bågarna en cool accessoar som kompletterar din personliga stil.

De transparenta glasögonen kommer i olika modeller och färgtoner men den hetaste trenden just nu är de bågar som är helt färglösa och kallas ”crystal”. De transparenta glasögonen kommer även i mjuka behagliga pastellfärger men även toner som för tankarna till champagne. Transparenta glasögon uppskattas av både människor med och utan synfel. Hos LensWay kan du köpa transparenta glasögon utan styrka. När du beställer väljer du helt enkelt bara ”+0.00” som “sfär”, och vilket värde som helst för ”PD”.

Utöver transparenta bågar är runda, kraftiga och så kallade cat eye-bågar riktigt trendiga just nu. Även bågar med dubbel näsbrygga är en favorit på glasögonmarknaden.

Köp dina nya glasögon hos LensWay

Hos LensWay hittar du ett brett utbud av glasögon till rimliga priser. Med egen tillverkning av bågar och glas och utan traditionella butiker kan LensWay erbjuda prisvärda glasögon utan att tumma på kvalitet och design - enkelslipade från 295 kronor och progressiva från 995 kronor. Du har alltid 90 dagar på dig att prova glasögonen hemma. Om du inte är helt nöjd med dina glasögon får du pengarna tillbaka.

Trendiga runda bågar från C.Jacobsen

Modellen CJ9012-2020 LensWay

Tidlöst och trendigt från C.Jacobsen

Modellen CJ9021-2023C.Jacobsen LensWay

Kristallrosa från C.Jacobsen

Modellen CJ9021-2022C.Jacobsen LensWay

Kristallgrönt från C.Jacobsen

Modellen CJ9012-2021C.Jacobsen LensWay

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

LensWay Partner

Toppnyheter

Protester i Bolivia. Natacha Pisarenko / TT NYHETSBYRÅN
Maktkampen i Bolivia

Analyser: Limbot i Bolivia passar inte in i någon bild

Evo Morales flykt till Mexiko och den tilltagande krisen i Bolivia är en berättelse som inte passar någon åt varken höger eller vänster på den politiska skalan, skriver Washington Posts Ishaan Tharoor i en analys.

Från vänsterhåll är man övertygad om att den tidigare presidenten avsattes i en militärkupp och från höger ses det hela som en vinst för demokratin och en seger mot socialism. Men ingen version ger hela bilden, menar han.

”Bolivia befinner sig i ett tillstånd av politisk limbo, bittert uppdelat över hur vägen framåt ska bli samtidigt som utsikterna om nya konflikter ser alltför verkliga ut”, skriver han.

Dagens Nyheters korrespondent Henrik Brandão Jönsson frågar sig om interimspresidenten Jeanine Áñez kan leda landet till nyval, eller om Morales kan vinna på att stämplas som martyr när landet är i kaos.

”Det stärker sympatierna för Morales och får folk att glömma med vilken arrogans han styrt landet de senaste åren,” skriver han.

26 min
Säkerhetsstyrkor och Morales-supportrar på La Paz gator. HENRY ROMERO / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Vålsamt i La Paz – på nya presidentens första dag

Oroligheter har brutit ut i La Paz mellan grupper som sympatiserar med tidigare bolivianske presidenten Evo Morales respektive övergångspresidenten Jeanine Áñez, rapporterar AFP.

Under onsdagen inträffade skedde sammandrabbningar bara tre kvarter från presidentpalatset där Áñez utsåg en ny militärchef och säkerhetsstyrkor avfyrade tårgas mot demonstranter. Enligt AFP har minst en person dött i sammandrabbningarna med polisen.

Igår 20:45
Läs mer om Maktkampen i Bolivia
Magdalena Andersson.  Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Felen i svensk statistik

Finansministern om SCB:s miss: ”Oerhört allvarligt”

Finansminister Magdalena Andersson (S) ser oerhört allvarligt på felen i SCB:s arbetslöshetsstatistik.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle vara fel på det här sättet, säger hon till TT.

Enligt henne kommer SCB:s arbetslöshetsstatistik att spela mindre roll för regeringen under den närmaste tiden.

Sedan bristerna i datainsamlingen upptäckts har SCB:s siffror räknats om och reviderats. Felen grundar sig i att SCB:s leverantör Evry misstänks ha skickat in falskt underlag till myndigheten, något som Aftonbladet avslöjade tidigare i veckan.

1 tim
Arkivbild: SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist.  Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Chefsekonomen ryter ifrån: ”Pinsamt och allvarligt”

Flera bedömare och analytiker började redan för flera månader sedan tvivla på att SCB:s arbetslöshetssiffror faktiskt stämde överens med verkligheten. Varför reagerade inte statistikmyndigheten på att siffrorna såg konstiga ut? Det frågar sig SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist i ett Twitter-inlägg.

Han utvecklar sitt resonemang i en intervju med TT:

– Det bekymrar mig att det finns en risk att vi tappar trovärdigheten för statistiken när det framkommer sådana här brister.

Nordea Markets Mikael Sarwe skriver på Twitter att de rättade siffror som SCB släppte på torsdagsförmiddagen rimmar bättre med hans beräkningsmodell, men han spår en ökning av arbetslösheten nästa år.

2 tim
Illustrationsbilder. TT
undefined

Arbetslöshet lägre än trott – siffrorna har räknats om

Den svenska arbetslösheten har inte ökat lika mycket som man tidigare har trott, skriver Aftonbladet. SCB:s siffror har räknats om sedan man upptäckt brister i datainsamlingen.

Arbetslösheten har reviderats upp för våren 2019, och sedan ned från juni och framåt. Skillnaderna är störst under de senaste månaderna, skriver SCB.

– För september 2019 har arbetslösheten reviderats ned med 1,1 procentenheter. Det är den största skillnaden mellan den gamla och den reviderade serien, säger enhetschefen John Kling i ett pressmeddelande.

Arbetslöshetssiffran i september revideras ner från 7,1 procent till 6,0 procent. Felen grundar sig i att SCB:s leverantör Evry misstänks ha skickat in falskt underlag till myndigheten, något som Aftonbladet avslöjade tidigare i veckan.

5 tim
Läs mer om Felen i svensk statistik
Illustrationsbild Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Kritik mot droginsats: ”Kommer inte göra skillnad”

Att polisen efter de senaste våldsdåden i Malmö gör en satsning mot stadens droghandel kommer inte att göra någon större skillnad. Det säger Björn Johnsson, som är professor i socialt arbete vid Malmö universitet, till P4 Malmöhus.

Han menar att det på sikt kan få motsatt effekt om polisen genom sitt arbete minskar tillgången på droger i staden. Då kommer priset att öka – och köparna är personer med beroendeproblem vars konsumtion inte påverkas av prisskillnader.

– Då kommer det ekonomiska utbytet öka för de kriminella aktörerna. Det kommer alltid finnas kriminella aktörer som ger sig in på den här marknaden, säger han till radion.

23 min
Stefan Fohlheim, biträdande enhetschef på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Stockholm och överläkare Johan Larsson. Jessica Gow/TT
undefined

Undersökningar efter brott blir allt fler – läget extremt

De rättspsykiatriska undersökningarna av brottslingar blir allt fler och läget på de enheter som gör utredningarna beskrivs som extremt, rapporterar TT.

2017 gjordes 448 undersökningar, i fjol blev det 521, och i slutet av oktober i år var man uppe i 467 stycken, enligt statistik från Rättsmedicinalverket.

Johan Larsson som jobbar som överläkare på myndigheten har inget säkert svar på vad det ökade trycket beror på, men han nämner ökad psykisk ohälsa och ökad tillgång till droger som möjliga förklaringar.

Idag 05:42
Illustrationsbild Björn Larsson Ask / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Regelverk bröts 42 gånger bara fram till oktober i år

Väntetiderna ökar till följd av att de rättpsykiatriska undersökningarna blivit allt fler, rapporterar TT.

Regelverket säger att det ska ta max sju dagar efter beslutet, något som bröts vid tre tillfällen under perioden januari-oktober 2017. I år är samma siffra 42 under samma period.

En utredning ska i regel ska inom 28 dagar om personen i fråga är häktad, men Rättsmedicinalverket tvingas många gånger be domstolarna om mer tid för att göra klart undersökningen.

Idag 06:06
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen
Trumps USA Riksrättsprocessen
Vita huset. Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Riksrättsprocessen

Vita huset-anställda: Det här ändrar inte någonting

Personal i Vita huset tror inte att opinionen påverkats nämnvärt av gårdagens första offentliga förhör i riksrättsprocessen mot president Donald Trump, rapporterar NBC News.

En anställd menar att förhören inte innebar någonting nytt och andra menar att inget förändrades trots att UD-tjänstemannen Bill Taylor framstod som trovärdig.

Om representanthuset röstar för att ställa Trump inför riksrätt hamnar frågan i senaten. Risken för att Trump skulle röstas ner där har inte ökat efter gårdagen, enligt en person som står Vita huset nära.

– Inte en enda röst i senaten har ändrats.

Både George Kent, toppdiplomat på utrikesdepartementet, och Bill Taylor frågades ut under onsdagen.

2 tim
Diplomaten Bill Taylor vittnar inför kongressen. OLIVIER DOULIERY / AFP
undefined

Analyser: Förhörsuppgifter om Sondland underminerar Donald Trumps påstående

Fox News-ankaret Mark Levin kritiserar på Twitter Adam Schiff, demokraten som leder utfrågningen i kongressen gällande riksrättsprocessen mot Trump, för att ha gjort en mediacirkus av utfrågningarna. Levin ifrågasätter att de vittnen som kallats inte har haft någon direktkontakt med Trump om Ukraina.

”De vittnar villigt om vad andra ska ha tänkt och sagt”, twittrar Levin.

CNN:s analytiker Stephen Collinson menar att det faktum att det över huvud taget pågår en riksrättsprocess är något av en nationell tragedi och påminner om att tidigare presidenten Richard Nixon valde att avgå innan han ställdes inför riksrätt.

”De kommande månaderna kommer ärra Amerika i år framöver” skriver Collinson.

Washington Posts Aaron Blake tar fasta på uppgifterna om Trumps kontakter med EU-ambassadören Gordon Sondland – de två ska ha talat i telefon om Ukraina.

”Det underminerar Trumps påstående i förra veckan om att han inte var närmare bekant med Sondland”, skriver Blake.

Igår 19:27
Donald Trump och Erdogan. MANDEL NGAN / AFP
undefined

Trump om uppgifterna: Det är andrahandsinformation

Under pressträffen som Donald Trump höll med anledning av mötet med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fick han frågor om den pågående riksrättsprocessen mot honom. De första offentliga förhören hölls under onsdagen.

– Jag har inte sett en minut av ”häxjakten”, jag har varit med presidenten, det är mycket viktigare, säger Trump.

Gällande uppgifterna om att han ska ha pratat direkt med EU-ambassadören Gordon Sondland om Ukraina och utredningen kring Joe Biden säger han:

– Jag minns inte att jag haft ett sånt samtal. Det är andrahandsinformation.

Han säger också att han vill ha information om vem visselblåsaren är som slog larm om samtalet till Ukrainas president, som ligger till grund för riksrättsprocessen.

Igår 21:32
Läs mer om Trumps USA
Raketer mot Israel, 12 november.  Hatem Moussa / TT NYHETSBYRÅN
Israel-Palestina-konflikten

Nya raketer mot Israel bara timmar efter eldupphöret

Raketer från Gaza har skjutits in över Israel bara timmar efter uppgifter om att de stridande parterna kommit överens om ett eldupphör, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter.

Även Israels försvarsmakt skriver på Twitter:

”Fem raketer sköts nyss mot Israel från Gaza.”

Tidigare rapporterade flera internationella medier att den palestinska väpnade islamistgruppen Islamiska jihad uppgett att man nått ett avtal med Israel, med hjälp av Egyptens medlande.

4 tim
Explosioner i Gaza.  Adel Hana / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Uppgifter om eldupphör i Gaza efter upptrappat våld

Den palestinska väpnade islamistgruppen Islamiska jihad uppger att man nått ett avtal med Israel om eldupphör i Gaza, rapporterar flera internationella medier.

Förhandlingarna om ett stillestånd ska ha medlats fram med hjälp av Egypten och började enligt uppgifterna gälla klockan 05.30 på torsdagsmorgonen.

Islamiska jihad uppger att Israel har gått med på rörelsens krav, detta har dock inte konfirmerats av Israel.

Den senaste tiden har våldet trappats upp i Gaza och totalt 32 personer har dött i lufträder sedan i tisdags, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Idag 05:05
Läs mer om Israel-Palestina-konflikten

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund