LensWay
LensWay

Här är glasögonen som passar just ditt ansikte

Glasögon kommer i många olika former vilket kan göra det svårt att välja. En viktig utgångspunkt att ta hänsyn till är din ansiktsform.

Avlång ansiktsform

En avlång ansiktsform kännetecknas av ett smalt och långt ansikte med höga kindben, längre näsa och hög panna. Avlånga ansikten passar bäst i större, fyrkantiga eller pilotformade bågar för att på så sätt skapa balans. Undvik små glasögon.

Shine Brown.  LensWay

Oval ansiktsform

En oval ansiktsform kännetecknas av jämna proportioner och en haka som är smalare än pannan. Den ovala ansiktsformen passar i det mesta! Testa gärna ett par rektangulära eller fjärilsformade glasögon för att skapa tydligare vinklar i ansiktet. Låt bågarna vara lika breda som ansiktets bredaste punkt. Undvik bågar som är oproportionerligt stora.

LensWay

Fyrkantig ansiktsform

En fyrkantig ansiktsform kännetecknas av en bred panna, stark käklinje och bred haka samt breda kindben. Fyrkantiga ansikten passar i runda, kattögonformade eller ovala bågar för att mjuka upp och skapa kurvor. Undvik bågar som är raka undertill.

LensWay

Rund ansiktsform

En rund ansiktsform kännetecknas av fylliga kinder och rundad haka. Runda ansikten passar i rektangulära och smala bågar som gör att ansiktet uppfattas som längre och smalare. Välj glasögon med skarpa och gärna uppåtgående vinklar för att dra uppmärksamheten högre upp i ansiktet. Undvik stora, runda bågar som gör att ansiktet ser ännu rundare ut.

LensWay

Hos LensWay hittar du ett brett utbud av glasögon till rimliga priser. Med egen tillverkning av bågar och glas och utan traditionella butiker kan LensWay erbjuda prisvärda glasögon utan att tumma på kvalitet och design - enkelslipade från 295 kronor och progressiva från 995 kronor.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

LensWay Partner

Toppnyheter

Hultqvist, Sjöstedt, Björk. Arkivbilder. TT
Erdogans styre

Toppolitiker stämplas som PKK-sympatisörer

I en omfattande rapport från en turkisk tankesmedja stämplas försvarsminister Peter Hultqvist (S) och V-ledaren Jonas Sjöstedt som PKK-sympatisörer. Det rapporterar Expressen. Andra som nämns i rapporten är V-politikerna Malin Björk och Amineh Kakabaveh.

Bakom rapporten står tankesmedjan SETA. Den beskrivs som landets största med tydliga band till Recep Tayyip Erdogans regim.

Hultqvist anklagas i rapporten för att han ska ha lovat vård till kurder som sårats i strider mot IS. Jonas Sjöstedt stämplas för att V krävt att terrorstämpeln på PKK upphävs.

”Det är helt oacceptabelt att en turkisk regeringsnära organisation på detta sätt har kartlagt och åsiktsregistrerat en rad svenska politiker, inte minst från Vänsterpartiet”, kommenterar Sjöstedt på Facebook.

1 tim
Erdogan, Sjöstedt. Arkivbilder. TT
undefined

Sjöstedt: ”Vi tänker inte skrämmas till tystnad”

På Facebook kommenterar V-ledaren Jonas Sjöstedt nyheten att han själv och flera andra svenska politiker pekas ut som PKK-sympatisörer i en rapport från en turkisk tankesmedja med kopplingar till regimen.

”Det är helt oacceptabelt att en turkisk regeringsnära organisation på detta sätt har kartlagt och åsiktsregistrerat en rad svenska politiker (...) vi tänker inte låta oss skrämmas till tystnad”, skriver han.

Andra svenska politiker som pekas ut i rapporten är försvarsminister Peter Hultqvist (S), V:s EU-parlamentariker Malin Björk och riksdagsledamot Amineh Kakabaveh.

1 tim
Läs mer om Erdogans styre
Philip Manshaus/Styvsystern Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. TT
undefined

Philip Manshaus har erkänt attack och mord på systern

Den terrormisstänkte Philip Manshaus har erkänt attacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum samt mordet på sin 17-åriga styvsyster, rapporterar VG. Han förhördes på fredagen av polis i Oslo, efter att sedan gripandet ha totalvägrat att prata med dem eller en rättspsykiatriker.

I lördags förra veckan öppnade 21-åringen eld vid moskén, men övermannades av en äldre man som skadades lindrigt. Innan dess tros Manshaus ha mördat styvsystern i den bostad där de båda var skrivna.

16 aug
Läs mer om Moskédådet i Bærum