Hundstallet ger hundar en rättvis chans
När hundar kommer till Hundstallet påbörjas en noggrann individuell process som alltid inleds med en grundläggande veterinärundersökning för att utesluta eller kunna åtgärda eventuella medicinska problem.
– Hunden måste må bra för att ha förutsättningar att fungera bra, förklarar Marie Lejon och berättar om hur det kan se ut efter en omplacering:
– Ett av många sagolika exempel är när vi tog en hund från en missbrukarmiljö och hjälpte den till ett bättre liv. Vi får än idag bilder på hur hunden och den nya familjen bestiger berg och badar i sjöar ihop. Det är de lyckliga sluten som gör att vi orkar fortsätta, säger hon.
Om Hundstallet fick ge två råd till både allmänheten och hundägare så vore det att läsa på vilka skyldigheter människor har när det kommer till att hålla hund och säga ifrån när hundar far illa.
– Vår djurskyddslagstiftning bygger på att samhället visar civilkurage och anmäler missförhållanden. Som blivande hundägare kan du börja med dig själv och läsa på om vad det faktiskt innebär att ha hund, säger Karolina Lasses.
Hundstallet lägger högt värde i de donationer som kommer in och hjälper dem att fortsätta bedriva sin verksamhet.
– Även om drömmen är att Hundstallet inte skulle behövas, så är vi evigt tacksamma att våra givare finns här så länge behovet gör det. Ni förbättrar många liv, avslutar Marie Lejon.