Badou Jack utanför Air Canada Centre i Toronto, där matchen går av stapeln. Esther Lin/Showtime / Esther Lin/Showtime
Badou Jack vs Stevenson

Jack inför jättematchen: Alla vill att jag ska vinna

Natten mot söndag går Badou Jack svensk boxnings största match sedan Ingemar Johanssons glansdagar. Jack utmanar kanadensaren Adonis Stevenson om WBC-världsmästarbältet i lätt tungvikt – och kommer att gå för ett snabbt avslut.
– Jag förväntar mig en tuff match. Men jag kommer att vara redo, och jag kommer att slå honom, förhoppningsvis på knockout, säger han till TT.
Hela boxningsvärlden står bakom Badou Jack. I alla fall om man ska tro honom själv.
– Han (Stevenson) är arrogant och har ett dåligt förflutet. Folk gillar inte honom här, säger han.

Toppnyheter

Valet 2018 Opinionsläget
Jimmie Åkesson (SD), Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M) TT
Valet 2018 Opinionsläget

Efter S-fallet: Tätt mellan SD, M och S i mätningarna

I två av de senaste opinionsmätningarna har Socialdemokraterna fått historiskt lågt stöd. I DN/Ipsos majmätning får S 24 procent. Så lågt har partiet aldrig tidigare legat i den mätserien i maj månad ett valår, konstaterar TT. Och även i SvD/GP/Sifo hamnar S rekordlågt så pass tätt inpå ett val, med 25,2 procent.
Partiets mål är att göra ett bättre valresultat än 2014, då man fick 31 procent av rösterna.
Samtidigt ligger Moderaterna på 23,6 procent i Sifomätningen och 22 procent i Ipsos, medan SD i Sifo får 18,7 och i Ipsos 20. Det innebär att de tre största partierna enligt mätningarna nu ligger i ett spann på omkring 5 procentenheter.

23 min
Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Opinionsläget

Ledare: S mot praktflopp – ett utspel i taget

Opinion Vart är Socialdemokraterna på väg egentligen? Den frågan ställer sig många ledarsidor på onsdagsmorgonen.
DN konstaterar att S hamnar på 24 procent i en ny opinionsmätning. I kombination med att partiet brukar förlora sympatisörer under själva valrörelsen så står svaret på frågan om vart S är på väg tydligt för ledarsidan. ”S går mot en praktflopp – ett utspel i taget.”
Aftonbladets Jonna Sima talar om ”pyspunka” och ett ”allvarligt läge”. Hon föreslår att S tar hjälp av LO – vars ekonomer i stället för skattesänkningar vill se satsningar på vård, skola och omsorg under nästa mandatperiod. ”I dagsläget ser det ut som att LO tagit rollen som kartläsare för en vilsen socialdemokrati.”
Expressen å sin sida tycker att S inte ska lyssna på kritiker från vänsterhåll som säger ”vad var det vi sa?” Många ser S historiskt svaga opinionssiffror och SD:s historiskt höga siffror i mätningarna som ett kvitto på att S strategi måste omprövas. Men, skriver tidningen, tror någon på allvar att S lyft i opinionen om partiet gått kritikerna till mötes och återgått till den gamla migrationspolitiken? ”Såväl S som M har underskattat vikten av en konsekvent linje om man vill pressa tillbaka SD.”

4 tim
Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Opinionsläget

SD plockar in på S efter tapp i DN/Ipsos mätning

Socialdemokraterna ligger på 24 procent i DN/Ipsos senaste mätning. Inte sedan mätinstitutet påbörjade sina mätningar år 1979 har Socialdemokraterna legat så lågt i opinionen i maj månad ett valår. Sedan i februari har partiet tappat fem procentenheter.
– Socialdemokraternas framgångsrecept har under lång tid varit att man lyckats hålla ihop en stor och bred väljarkoalition. Nu verkar det inte gå längre, säger David Ahlin, som är opinionschef på Ipsos.
Samtidigt plockar SD in på S och nu skiljer det bara fyra procentenheter mellan partierna. Så litet har avståndet aldrig tidigare varit i DN/Ipsos mätningar.

Igår 18:29
Läs mer om Opinionsläget
Olof Palme 1981. Göran Stenberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Palmemordet

Flera obesvarade frågor i teori om Palmes mördare

Det finns flera luckor i tidningen Filters artikel om att den så kallade Skandiamannen kan ha legat bakom mordet på Olof Palme, skriver Aftonbladet.
Bland annat framgår det inte hur Skandiamannen kunde veta att Palme skulle passera hans arbetsplats utan livvakter vid tiden för händelsen. Inte heller finns några konkreta belägg för att Skandiamannen haft ett vapen.
Vad gäller motivbild framgår det i Filters artikel att Skandiamannen umgicks i kretsar där man talade illa om Palme.
– Men det gjorde de flesta svenskar som inte var sossar vid den här tiden, säger Skandiamannens dåvarande fru till Aftonbladet.
Även Expressen lyfter luckor i teorin, och skriver bland annat att inget vittne pekat ut Skandiamannen som mördare.

2 tim
Joakim Palme och Mårten Palme. Fredrik Persson / Janerik Henriksson / TT
Palmemordet

Palmes söner om teorin: Intressant och svårbedömt

Mårten Palme anser att de nya uppgifterna om mordet på hans far är intressanta, skriver Aftonbladet.
Till tidningen säger han att är i USA och inte läst Filters reportage än, men att han ska göra det så fort som möjligt.
Även Joakim Palme uttalar sig om teorin. Inte heller han har läst originalartikeln, säger han till Expressen.
– På det som jag hört i radio så är det väldigt svårbedömt, det är det jag spontant känner, säger han.

1 tim
Montage. TT.
Palmemordet

Teorin: Skandiamannen kan ha mördat Olof Palme

Palmegruppens nya huvudspår i sitt utredningsarbete är att den så kallade Skandiamannen kan ha mördat Olof Palme. Det rapporterar magasinet Filter enligt flera medier.
Enligt granskningen ska Skandiamannen ha haft tillgång till vapen och varit vapentränad. Han ska även ha förfogat över ett liknande vapen som det som användes vid Palmemordet.
Mannen dog år 2000. Revolvrarna är i dag utspridda eftersom de såldes på auktion för några år sedan.
Skandiamannens exfru säger till Aftonbladet att hon är helt säker på att hennes make är oskyldig till mordet.

Idag 04:50
Läs mer om Palmemordet
Sydkoreanska journalister går ombord på flygplan i Seoul/Kim Jong-Un. TT
Nordkoreakrisen

Reportrar flygs in för att se när testplatserna sprängs

Sydkoreanska journalister har påbörjat resan till Nordkoreas mytomspunna testplatser för kärnvapen. På bilder ses journalisterna gå ombord på flygplan på Seoul Airport.
Journalister från Kina, Ryssland och USA flögs in från Peking i tisdags. En kortare lista med sydkoreanska reportrar har beviljats tillstånd i sista minuten.
Journalisterna har lovats att bevittna när diktaturen förstör kärnvapentestplatserna. Beroende på väder väntas anläggningen sprängas i dag eller i morgon.
AP skriver att testplatserna ligger i avlägsna bergiga områden i Nordkorea och att komma dit tar tid. Från staden Wonson, där journalisterna landar, tar det åtta till tolv timmar med tåg, följt av flera timmars bussresa och en timmes promenad.

4 tim
Jubileumsmyntet. STR / AFP
Trumps USA Nordkoreakrisen

Analys: Jubileumsmyntet kan bli liggande på hyllan

Vita huset har låtit prägla ett jubileumsmynt inför mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. CNN:s Stephen Collinson skriver i en analys att det finns skäl att anta att myntet ”blir liggande på hyllan”.
Trump har signalerat att mötet, som egentligen skulle ske den 12 juni, kan skjutas upp. Den plötsliga pessimismen kan förklaras med att länderna börjat inse hur olika deras positioner är, menar Collinson. Att Kim skulle gå med på att lättvindigt ge upp sina kärnvapen är osannolikt, fortsätter han. Möjligen försöker presidenten sänka förväntningarna och rädda sitt eget ansikte inför ett möjligt misslyckande, skriver Collins som pekar på att risken för ett förnyat krigshot är långt ifrån över.
BBC:s Barbara Plett Usher skriver i en analys att krocken med verkligheten skulle ha kommit förr eller senare. Ledarna har uppvisat ovanligt diplomatiska versioner av sig själva men nu ska sakpolitik och detaljer hanteras.

2 tim
Nordkoreakrisen

Seoulbor: Sprängningen är ett strategiskt drag

Sydkoreanska journalister reser på onsdagen till en nordkoreansk kärnvapentestanläggning för att se när den förstörs. Två boende i Seoul, Sydkorea, som AFP har pratat med tror att det hela är en strategi från Nordkoreas sida:
– Jag tror de ser fördelarna med att släppa in sydkoreanska reportrar som ska filma detta. Jag tror de väger in att det ska gynna dem under mötet med Trump, säger Peter Chung, en koreansk-amerikansk affärsman, till AFP.
Testplatserna väntas sprängas i dag eller i morgon.

2 tim
Läs mer om Nordkoreakrisen
Graham Potter Patric Söderström/TT / TT NYHETSBYRÅN
Herrallsvenskan 2018

Efter flyttryktena: Potter lovar inte fortsättning

Östersunds tränare Graham Potter rapporteras i flera medier vara aktuell som ny tränare för Swansea, som nyligen åkte ur Premier League.
Potter själv sa till Östersunds-Posten efter tisdagens träning att uppgifterna är spekulationer och att han inte är överens med Swansea. Men han vill inte lova att han är kvar i Östersund efter VM-uppehållet.
– Man vet inte när det kommer till fotboll. Jag fokuserar på morgondagens match och matchen på lördag. Sen får vi se, säger Potter till ÖP.

1 tim
Alexander Milosevic. Arkivbild. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Herrallsvenskan 2018

Milosevic fick AIK-klacken att skandera ”hora”-ramsa

När AIK firade segern mot Hammarby i söndags drog Alexander Milosevic igång ramsan: ”Vi hatar Hammarby, hora!” rapporterar Fotbollskanalen.
Björn Wesström, sportchef i AIK, säger att alla spelare i klubben bör vara medvetna om att de är föredömen, att de representerar klubben och att de ska värdera hur de uttrycker sig.
– I det här fallet så gjorde inte Alexander det, det är han medveten om, vi har pratat om det och med det är den frågan utredd, säger han till sajten.

Igår 20:28
Örebros Filip Rogic (vänster) har slagit in sitt andra mål 2-1 och hyllas av Michael Junior Omoh. Conny Sillén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Herrallsvenskan 2018

Örebro vände och vann efter sent mål av Rogic

Ett par minuter innan full tid stod det 1–1 mellan Örebro och Kalmar. Då klev Örebros Filip Rogic fram och stänkte in 2–1 vilket var hans andra mål för kvällen.
Men det var Kalmar som tog ledningen efter ett straffmål i den första halvleken. Örebro fick dock också med sig en straff och kunde kvittera efter att Rogic slagit in returen.
– Jätteskönt. Det var nära att Besara gjorde mål på straffen, men jag var där och det kändes väldigt skönt. Det andra målet är det jag och Besara som kombinerar oss fram, säger Rogic till C More enligt Expressen.

Igår 19:18
Läs mer om Herrallsvenskan 2018