Hanna Öberg. Sören Andersson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jerringpriset 2018

Jerringprisets topp åtta klara – OS-hjältar nobbas

Svenska herrlandslaget i fotboll och sex av sju guldmedaljörer från OS i Pyeongchang är alla borta när listan i Jerringprisomröstningen kortats från 16 till åtta.

Favoriter som Charlotte Kalla och Stina Nilsson har fått se sig brädade av bland andra Sarah Sjöström, Armand Duplantis och Tre Kronor när svenska folket sagt sitt i första röstningsrundan.

Den enda kvarvarande OS-guldmedaljören är Hanna Öberg, som tidigare i december även tog emot Svenska Dagbladets bragdguld.

Vinnaren av Jerringpriset presenteras på Idrottsgalan den 21 januari.

Alla åtta slutkandidater

Hanna Öberg, skidskytt

Henrik Harlaut, freeskiingåkare

Björn Goop, travkusk

Tove Alexandersson, orienterare

Armand Duplantis, stavhoppare

Sarah Sjöström, simmare

Johan Kristoffersson, rallycrossförare

Tre Kronor, hockeylandslaget

Toppnyheter

Presidentvalet i USA Primärvalen 2020
Bernie Sanders på valmöte. David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN
Presidentvalet i USA Primärvalen 2020

Demokraternas skräck: Ingen säkrar en majoritet

Den jämna inledningen på Demokraternas primärvalsprocess gör att allt fler varnar för att ingen kandidat får majoritet när alla delstater röstat, skriver flera medier.

Mycket tyder på att partiet är på väg mot en ”brokered convention”, där allt avgörs på sommarens konvent där partiet officiellt ska besluta vem som blir dess presidentkandidat. En sådan utveckling skulle innebära att huvudaspiranterna bygger koalitioner och erbjuder tjänster och gentjänster.

– Jag tror inte att någon får egen majoritet genom primärvalen, säger den amerikanske statsvetaren Raphael Sonenshein till TT.

2 tim
Michael Bloomberg. Arkivbild. Patrick Semansky / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Bloomberg känns snällare än Trump, men är han det?”

Michael Bloomberg har anpassat sina åsikter till Demokraterna, och hans brister är inte lika uppenbara som Trumps. Men mycket tyder på att miljardärens presidentskap bara skulle vara en ytlig förbättring, skriver New York Times kolumnist Ross Douthat.

Bloomberg har en historia av rasistiska och sexistiska kommentarer. Hans politiska eftermäle från tiden som New York-borgmästare är allt annat än bra. Och han har en undfallande hållning till Kinas ledare Xi Jinping, skriver Douthat.

”Trumps auktoritära tendenser är öppen för beskådan på Twitter men Bloombergs imperialistiska instinkter, hans ovilja att begränsa sin egen makt, är ett kännetecken för hela hans karriär.”

Wall Street Journals Holman Jenkins skriver att anklagelserna om att Bloomberg försöker ”köpa presidentvalet” är överdrivna. Däremot försöker miljardären köpa Demokraternas toppskikt, tillägger han.

”Trumps revolution var en gräsrotsrörelse. Bloombergs skulle vara en revolution av köpta partitoppar.”

Igår 11:52
Läs mer om Presidentvalet i USA

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund