Hem
Bild från matchen. Sergei Grits / TT NYHETSBYRÅN

Kanada tar hem VM-guldet – vann finalen i förlängning

Kanada är världsmästare i ishockey. Detta sedan regerande mästarna Finland besegrats i söndagens VM-final, i en match som avgjordes först i förlängning.

Kanada kom där två mot en och lyckades överlista både försvarare och målvakt innan den avgörande pucken lades in i öppet mål till 3–2, genom Nick Paul som därmed blev stor matchhjälte.

Innan dess hade Finland haft ledningen två gånger om, men Kanada lyckades kvittera till 2–2 i powerplay med sju minuter kvar av den tredje perioden. Kanada tar hem guldet trots att laget fick en fiaskostart på mästerskap och var mycket nära att åka ut redan i gruppspelet.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen