Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ekonomi

Kinnevik: Hela innehavet i Millicom till aktieägarna

Kinnevik planerar att dela ut hela innehavet i Millicom till sina aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

Investmentbolaget vill dela ut 37,8 miljoner aktier i telekombolaget. Styrelsen vill att att förslaget ska klubbas igenom på en extra bolagsstämma i år.

Kinnevik skriver att de delar ut aktier värda 19 miljarder kronor till aktieägarna. Det motsvarar 69 kronor per Kinnevik-aktie.

Tidigare i år meddelade investmentbolaget att de skulle sälja och dela ut innehavet, men drog sedan tillbaka erbjudandet.

Kinnevik ändrar också utdelningspolicy, enligt pressmeddelandet.

Tidigare artiklar

Toppnyheter

Hédi Fried och Stefan Löfven. TT
Sprickan inom borgerligheten

Löfven om Ulf Kristerssons brutna löfte till Hédi Fried: ”Så bottenlöst omoraliskt”

Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu det löfte M-ledaren Ulf Kristersson gav Förintelseöverlevaren Hédi Fried inför valet förra året, som handlade om att inte ha samröre med Sverigedemokraterna.

”Att se Förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skriver Löfven på Facebook.

Tidigare i veckan så möttes Kristersson och SD:s partiledare Jimmie Åkesson för ett första möte.

2 tim
Hédi Fried och Ulf Kristersson. TT
undefined

Hédi Fried är besviken på Kristerssons brutna löfte

Förintelseöverlevaren Hédi Fried har berättat att hon inför valet 2018 blev lovad av M-ledaren Ulf Kristersson att han aldrig skulle ”gå med på något samröre med SD”. Efter att Kristersson under gårdagen träffat SD-ledaren Jimmie Åkesson för ett samtal säger Fried till DN att hon är besviken.

– Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet. Det var det som hände i Tyskland. [...] Människor är så naiva, säger 95-åringen till DN.

Till Eskilstuna-Kuriren säger Kristersson att han ”verkligen inte” svikit Fried. Inför valet var det en fundamental förutsättning för Alliansens samarbete att man inte skulle samverka med SD.

– Nu är vi i ett nytt läge på många olika sätt, säger Kristersson.

I Aftonbladets intervju med Kristersson från 2017 som på nytt fått stor spridning sa M-ledaren att han inte skulle ”samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”.

– Däremot ska mina väljare veta att jag kommer göra allt jag kan för att det jag går till val på ska få så stort genomslag som möjligt efter valet, sa han då.

5 dec
Läs mer om Sprickan inom borgerligheten
Brexit Valet i Storbritannien
Debatt inför valet i Manchester i december. Matt Frost / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Valet i Storbritannien

Analys: Hängt parlament är en katastrof för demokratin

Det finns tre möjliga utgångar för det brittiska valet: En majoritet för Torypartiet, en Labour-seger eller ett så kallat ”hängt parlament” där inget parti får egen majoritet. Det skriver The Guardians Toby Helm i en analys. Alla dessa slut skulle ge stora konsekvenser för Storbritannien, bortom brexit, skriver Helm och beskriver ett antal scenarion i sin text.

Ett hängt parlament skulle vara en katastrof för landets demokrati, menar The Telegraphs Juliet Samuel. Det var förödande när det skedde i valet 2017 då det politiska läget sög musten ur brexitförhandlingarna. Maktkampen tvingade in andra viktiga frågor i vänteläge, skriver Samuel.

1 tim
Boris Johnson. Hannah McKay / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Johnson lovar att minska invandring med radikal plan

Nya, tuffare regler för lågutbildade migranter som vill flytta till Storbritannien kommer att införas om Boris Johnson får fortsätta som landets premiärminister. Det lovade han i dag, enligt The Telegraph som beskriver planen som radikal.

Syftet är att minska invandringen med den satsningen. Johnson vill att lågutbildade migranter bara ska kunna flytta till Storbritannien om det finns ett uttalat arbetsbehov inom deras yrkesområde.

Samtidigt ska högutbildade eller ”framstående” migranter få tillgång till ett snabbspår.

4 tim
Boris Johnson.  Hannah McKay / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Boris Johnson: Källan till dokumentläckan ska hittas

En utredning om de läckta handelsdokumenten mellan Storbritannien och USA krävs. Det menar premiärminister Boris Johnson efter att det framkommit uppgifter om att källan kopplas till en rysk desinformationskampanj, rapporterar BBC. Syftet med en utredning är att hitta källan till läckan.

Johnson säger även att det inte finns några bevis för att Ryssland ska ha gjort någon påverkan på det brittiska valet.

Samtidigt har premiärministern avfärdat dokumentens innehåll som ”nonsens”. Enligt den politiske rivalen Jeremy Corbyn framgår det i dokumenten att Johnson är öppen för en försäljning av det brittiska sjukvårdssystemet NHS – något som Labourledaren använt som slagträ i valkampanjen.

6 tim
Läs mer om Brexit
Illustrationsbild. Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Julen 2019

Malmöparets julpyntande är en snackis: ”Älskar det”

Letar du efter Skånes mest julpyntade hus? Ta i sådana fall en titt längs Jägersrovägen i Malmö. Paret Kenn-Thommy och Gun-Mari Elmevis hus omgärdas nämligen av 102 olika julfigurer och tusentals lampor, rapporterar SVT Skåne.

– Jag älskar när folk kommer och tittar på det. Det värmer i hjärtat, säger Gun-Mari.

Arbetet med att julsmycka huset, som mycket väl kan vara Skånes mest julpyntade, börjar redan i september.

6 min
En man i USA donerar blod. TT
undefined

Stockholmare manas ge blod före jul: ”Bästa gåvan”

Det råder blodbrist inför julhelgerna och värst är bristen i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. Totalt 7 000 stockholmare skulle behöva donera sitt blod för att lösa länets blodbrist.

Men siffran i år sticker ändå inte ut nämnvärt, enligt Enisa Deumic, ordförande i Geblod Kommunikation. Samtidigt är flera verksamheter i stort behov av blodgivare, och hon uppmanar nu fler att donera inför jul.

– Det är ju en av de bästa gåvorna man kan ge till de som behöver, säger hon.

Totalt i landet behövs 21 000 blodgivare inför julhelgen.

Idag 06:32
Illustrationsbild.  Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Expert: En ”extremt viktig” lista kan rädda julekonomin

Skriv en lista över julklapparna du ska köpa. Det är det bästa tipset för att inte handla för mer än vad man har råd med inför och under julen, anser Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér enligt TT.

Listan bör också innehålla hur mycket sakerna får kosta. Sedan är det ”extremt viktigt” att hålla sig till den listan, enligt Hjelmér.

– Har man inte en lista och inte strikt håller sig till den så kommer man att konsumera mer än vad man har tänkt, säger han.

Han råder också föräldrar att säga till sina barn att deras önskelista inte är en inköpslista.

Idag 07:00
Läs mer om Julen 2019